αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates προς startuppers: Μην πάτε διακοπές και μην κάθεστε τα Σαββατοκύριακα, όταν ξεκινάτε ένα νέο project

Bill Gates προς startuppers: Μην πάτε διακοπές και μην κάθεστε τα Σαββατοκύριακα, όταν ξεκινάτε ένα νέο project

Τον χρόνο αρκετά πίσω γύρισε ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, σε πρόσφατο event στο οποίο ήταν καλεσμένος. Και θυμήθηκε το πως δούλευε κάποτε: Ο κορυφαίος επιχειρηματίας εργάστηκε τα Σαββατοκύριακα και δεν πήγε ποτέ διακοπές το πρώτο χρονικό διάστημα λειτουργίας της Microsoft, αλλά αυτό είναι μέρος της θυσίας της ίδρυσης μιας εταιρείας, όπως είπε.

Ο ίδιος συνομίλησε On-Stage με την cofounder και CEO της Eventbrite, Julia Hartz, σχετικά με το πως είναι να ξεκινάς μια εταιρία από το μηδέν. Έτσι θυμήθηκε το δικό του ξεκίνημα, και τον τρόπο με τον οποίο δούλευε στα 20s του.

«Είναι αλήθεια ότι δεν πίστευα στα Σαββατοκύριακα, δεν πίστευα στις διακοπές», τόνισε ο Bill Gates.

Παρόλο που χαλάρωσε λίγα μετά τα 30 του, δεν μετανιώνει για τις θυσίες που έκανε. «Έχω μια αρκετά σκληρή άποψη, που λέει ότι πρέπει να υπάρξει μια πολύ μεγάλη θυσία κατά τη διάρκεια αυτών πρώτων ετών» τόνισε ο Mr Microsoft, περιγράφοντας το πως πρέπει να κινηθείς όταν ξεκινάς μια νέα εταιρία. Ειδικά αν θες να πετύχεις μεγάλες καινοτομίες. Κάτι που ισχύει στην περίπτωση των startups.

Ωστόσο έκανε και μια παραδοχή: Αυτό το μοντέλο δεν είναι για όλους. Κάποιοι μπορεί να το αγαπήσουν ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Άρα δεν είναι μια πρόταση που θα έκανε στον καθένα.

Ο Gates είναι σήμερα ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Με μια περιουσία που φτάνει τα 107 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 1975 ίδρυσε την Microsoft και σήμερα κατέχει το 1% της εταιριας.

Δείτε όλη την ομιλία του Bill Gates

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + six =