αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates: Πέρα από όλα τα άλλα, υπάρχει 1 skill που πρέπει να έχει κάθε επιχειρηματίας

Bill Gates: Πέρα από όλα τα άλλα, υπάρχει 1 skill που πρέπει να έχει κάθε επιχειρηματίας

Υπάρχουν πολλές δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας, αν θέλει να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Ωστόσο, πριν από περίπου 12 χρόνια ο Bill Gates είχε εστιάσει σε ένα συγκεκριμένο πεδίο. Σε αυτό που κάνει την διαφορά.

Μιλώντας στο συνέδριο Salon des Entrepreneurs του 2007 στη Γαλλία, ο συνιδρυτής της Microsoft είπε ότι «κάθε επιχειρηματίας πρέπει να έχει ένα συνδυασμό διαφορετικών δεξιοτήτων». Αλλά η ικανότητα ενός επιχειρηματία να είναι πωλητής, αποτελεί την σημαντικότερη δεξιότητα όλων, σύμφωνα με τον Gates.

«Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το να πείσετε τους πελάτες να αγοράσουν το προϊόν σας, αλλά και με το να κάνετε τους ανθρώπους να είναι πιστοί εσάς και να πείσετε τους ανθρώπους να έρθουν να εργαστούν για την εταιρεία σας» λέει ο Gates.

Πολύ συχνά, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων βλέπουν αυτό που λέμε «πωλήσεις» ως συνομιλία με τους πελάτες. Αλλά ο Gates υποστηρίζει ότι η πώληση δεν τελειώνει με τους πελάτες: Είναι μέρος της ηγεσίας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε έναν κόσμο όπου δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι δεν εργάζονται και αναζητούν εργασία. Η εύρεση των σωστών μηνυμάτων και η προσέλκυση κορυφαίων ταλέντων είναι κρίσιμη. Πρέπει να ξέρεις πως να πουλήσεις τον εαυτό σου, το όραμα σου και την εταιρία σου. Έτσι ώστε οι πιο ταλαντούχοι άνθρωποι να έρθουν και να δουλέψουν δίπλα σου.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και όταν κάνεις μια συζήτηση με υποψήφιους επενδυτές. Μπορεί να έχεις την καλύτερη ιδέα του κόσμου, ωστόσο αυτή δεν θα έχει καμία αξία αν δεν μπορείς να την «πουλήσεις» σωστά προς την άλλη πλευρά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Steve Jobs ήταν ένας μεγάλος salesman επειδή μπορούσε να απαντήσει σε μια απλή ερώτηση στο μυαλό των ανθρώπων

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 3 =