αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates: Οι δύο ερωτήσεις που κάνω στον εαυτό μου, όταν είμαι μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα

Bill Gates: Οι δύο ερωτήσεις που κάνω στον εαυτό μου, όταν είμαι μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα

Το να έχεις τις σωστές απαντήσεις είναι σημαντικό, αλλά η επιτυχία μπορεί επίσης να έρθει αν κάνεις τις σωστές ερωτήσεις. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες του κόσμου.

Και ο Bill Gates. Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος σε πρόσφατο blog post του, παραθέτει τις δύο ερωτήσεις που κάνει στον εαυτό του όταν είναι μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα και ψάχνει την λύση του.

«Από τότε που ήμουν έφηβος, έχω αντιμετωπίσει κάθε νέο μεγάλο πρόβλημα με τον ίδιο τρόπο: ξεκινώντας με δύο ερωτήσεις. Χρησιμοποίησα αυτήν την τεχνική στη Microsoft και την χρησιμοποιώ ακόμα. Κάνω αυτές τις ερωτήσεις κυριολεκτικά κάθε εβδομάδα για τον Covid-19.

Εδώ είναι: Ποιος έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα καλά; Και τι μπορούμε να μάθουμε από αυτούς;», σημειώνει ο Bill Gates.

Η προσέγγιση του Gates εδώ είναι ξεκάθαρη: Εάν θέλετε να λύσετε ένα τεράστιο πρόβλημα ή να επιτύχετε έναν τεράστιο στόχο, μην χάνετε χρόνο προσπαθώντας να… ξανά εφεύρεις τον τροχό.

Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους που ακούμε συχνά, εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αυτό που προτείνει στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Gates δεν είναι να ψάξεις κάτι «που δεν έχει ξανά γίνει». Αλλά να βρεις έναν «τροχό» που ήδη έχει εφευρεθεί, και να τον προσαρμόσεις στα δικά σου δεδομένα.

Αν κάτι λειτούργησε καλά στο παρελθόν, ίσως μπορεί να λειτουργήσει καλά και για εσένα τώρα. Και πάνω εκεί να χτίσεις την πορεία σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + fifteen =