αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates: «Καλύτερα να γεννηθείς σε 20 χρόνια από σήμερα…»

Bill Gates: «Καλύτερα να γεννηθείς σε 20 χρόνια από σήμερα…»

Το μέλλον θα είναι καλύτερο, σύμφωνα με τον Bill Gates. O γνωστός δισεκατομμυριούχος εξακολουθεί να δηλώνει «πολύ αισιόδοξος» για το μέλλον της ανθρωπότητας στη Γη. Ακόμη και με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές και οι μελλοντικές γενιές, ο Gates θεωρεί ότι όποιος γεννηθεί τις επόμενες δεκαετίες θα ζήσει καλύτερα από τους ανθρώπους που γεννήθηκαν σε οποιοδήποτε προηγούμενο σημείο της ιστορίας.

 «Εξακολουθώ να είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα ήταν πολύ καλύτερο να γεννηθείς σε 20 χρόνια από τώρα, 40 χρόνια από τώρα, 60 χρόνια από τώρα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στο παρελθόν», είπε ο Gates σε συνέντευξή του στο Lowy Institute, ένα think tank στην Αυστραλία.

Ο κόσμος είναι γεμάτος απογοητευτικές τάσεις, παραδέχθηκε ο Gates, μιλώντας για την ανεπαρκή παγκόσμια απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού, για τις αποτυχίες των κυβερνήσεων στους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και για την πολιτική πόλωση στις ΗΠΑ.

Αλλά οι απαισιόδοξοι δεν βλέπουν την πλήρη εικόνα, είπε ο Gates: «Είναι εύκολο να έχεις μια πιο αρνητική άποψη για ορισμένες από αυτές τις τάσεις από ό,τι είναι πραγματικά δίκαιο, κατά την άποψή μου».

Ο Gates μίλησε για την πρόοδο στη δημόσια υγεία, σημειώνοντας ότι τα παγκόσμια ποσοστά θνησιμότητας για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών έχουν μειωθεί στο μισό τις τελευταίες δύο δεκαετίες. «Ο όγκος της καινοτομίας για τη βελτίωση της συνολικής ανθρώπινης κατάστασης θα είναι ακόμα δραματικός. Θα θεραπεύσουμε την παχυσαρκία, θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο, θα εξαλείψουμε την πολιομυελίτιδα», είπε ο Gates, όπως μεταδίδει το CNBC.

«Κοιτάξτε την μεγάλη εικόνα και πείτε ‘Εντάξει, πού ήμασταν πριν από 300 χρόνια;’», είπε ο Gates, σημειώνοντας ότι η μέση διάρκεια ζωής των ανθρώπων έχει βελτιωθεί σημαντικά τους τελευταίους τρεις αιώνες. Το 1700, ο μέσος άνθρωπος πέθαινε πριν συμπληρώσει την ηλικία των 40. Το προσδόκιμο ζωής σήμερα στις ΗΠΑ είναι 76,1 χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =