αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates: Είχα μάθει απ’ έξω τις πινακίδες κυκλοφορίας όλων των εργαζομένων. Τσέκαρα στο πάρκινγκ πότε έρχονταν και πότε έφευγαν

Bill Gates: Είχα μάθει απ’ έξω τις πινακίδες κυκλοφορίας όλων των εργαζομένων. Τσέκαρα στο πάρκινγκ πότε έρχονταν και πότε έφευγαν

Είναι γνωστό ότι ο Bill Gates -ειδικά στα πρώτα χρόνια της διαδρομής του- ήταν εξαιρετικά προσκολλημένος στη δουλειά του. ‘Ήταν η Νο1 προτεραιότητα για αυτόν.

«Δε πίστευα στα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές», έχει πει ο ίδιος. Σε μια συνέντευξη το 2016 στο BBC Radio 4, ο Gates μοιράστηκε πόσο κολλημένος ήταν με τη δουλειά του. «Ήμουν αρκετά φανατικός με τη δουλειά», είπε μεταξύ άλλων.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτή η εργασιακή ηθική μεταφέρθηκε στους εργαζομένους. «Έπρεπε να είμαι λίγο προσεκτικός για να μην εφαρμόσω τα standards μου στο πόσο σκληρά πρέπει να δουλεύουν» ξεκαθάρισε.

Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να παρακολουθεί ποιοι υπάλληλοι εργάζονταν τις περισσότερες ώρες. «Ήξερα τις πινακίδες κυκλοφορίας όλων, ώστε να μπορώ να κοιτάξω έξω στο πάρκινγκ και να δω πότε μπήκαν οι άνθρωποι [και] πότε έφευγαν», είπε ο Gates στο BBC.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, έγραψε το ίδιο σε ένα άρθρο το 2011 για το Vanity Fair. «Η Microsoft ήταν ένα περιβάλλον με υψηλό στρες γιατί ο Bill ωθούσε τους άλλους τόσο σκληρά όσο ωθούσε τον εαυτό του», έγραψε ο Allen. «Τριγυρνούσε στο πάρκινγκ τα Σαββατοκύριακα για να δει ποιος είχε έρθει», αποκάλυψε ο συνιδρυτής της Microsoft.

Βέβαια όλο αυτό το micromanaging μόνο καλό δεν είναι. «Η εργασία για έναν μικροδιαχειριστή μπορεί να είναι μια αποπνικτική εμπειρία», λέει στο CNBC η career expert Amanda Augustine.

Επιπλέον, η πλειονότητα των εργαζομένων λέει ότι το να είναι κάποιος μικροδιαχειριστής είναι το χειρότερο χαρακτηριστικό που μπορεί να έχει ένα αφεντικό, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Comparably σε πάνω από 2.000 υπαλλήλους σε εταιρείες τεχνολογίας όπως η Amazon, η Apple, η Google, το Facebook και η Uber.

Οι υπάλληλοι της Microsoft ένιωσαν το ίδιο εκείνη την εποχή. Οι άνθρωποι είχαν ήδη πετύχει σπουδαία επιτεύγματα, έγραψε ο Allen στο άρθρο του στο Vanity Fair, και δημιουργούνταν ένα… τρελό σκηνικό όταν ο Gates τους παρότρυνε να κάνουν ακόμα περισσότερα, χωρίς σταματημό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − four =