αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates: Είναι δύσκολο να πούμε ‘συνεχίστε να πηγαίνετε στα εστιατόρια, αγνοήστε τα πτώματα στη γωνία’

Bill Gates: Είναι δύσκολο να πούμε ‘συνεχίστε να πηγαίνετε στα εστιατόρια, αγνοήστε τα πτώματα στη γωνία’

Ο Μπιλ Γκέιτς σε συνέντευξη του φρόντισε να εξηγήσει πώς θα είναι η ‘επόμενη ημέρα’ στον κόσμο μετά την επέλαση του κορονοιού, ανατρέποντας τη συλλογιστική του Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς φυσικά να τον κατονομάσει. Ενώ παράλληλα πήρε θέση για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν.

Όπως ανέφερε ο Γκέιτς «ρεαλιστικά δεν υπάρχει μέση μέση. Είναι πολύ δύσκολο να πεις στους ανθρώπους ‘συνεχίστε να πηγαίνετε στα εστιατόρια, αγοράστε καινούργια σπίτια, αγνοήστε τα πτώματα στη γωνία’».

“Θέλουμε να εξακολουθούν να ξοδεύουν επειδή υπάρχει ενδεχομένως ένας πολιτικός που σκέφτεται ότι η αύξηση του ΑΕΠ είναι το μόνο που μετράει. Είναι πολύ ανεύθυνο για κάποιον να προτείνει ότι μπορούμε να έχουμε το βέλτιστο από τους δύο κόσμους”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο Γκέιτς, προειδοποιώντας πως τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στην παγκόσμια οικονομία.

Ο Τραμπ είχε αναφερθεί σε μέση λύση, επιτρέποντας για παράδειγμα σε μερικούς υγιείς ανθρώπους να επιστρέψουν στην εργασία προκειμένου να κινηθεί η παραγωγή. Γιατί να συμβεί αυτό; Διότι “μπορεί να χάσεις πολλούς ανθρώπους, λόγω της γρίπης, κινδυνεύεις ωστόσο, να χάσεις πολλούς περισσότερους, αν βυθίσεις τη χώρα σε σοβαρή ύφεση. Πρέπει να επιστρέψουμε στη δουλειά πολύ νωρίτερα από ό,τι πιστεύουν οι άνθρωποι”, σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ο Μπιλ Γκέιτς διαφωνεί με τον Τραμπ. Το ίδρυμα του έκανε δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων στις δοκιμές για την ανακάλυψη του εμβολίου, διότι κατά τον ίδιο οι έχοντες οφείλουν να σηκώσουν το βάρος. “Ο οικονομικός αντίκτυπος απ’ όλο αυτό είναι δραματικός. Τίποτα σαν κι αυτό δεν έχουμε ζήσει. Πάντως η επαναφορά της οικονομίας είναι πολύ πιο αναστρέψιμη από την επιστροφή ανθρώπων στη ζωή. Ως εκ τούτου θ’ αποδεχθούμε τον πόνο, αυτόν τον τεράστιο πόνο, στην οικονομική διάστασή του για να ελαχιστοποιήσουμε τον πόνο από τους ασθενείς και τους νεκρούς”, υποστήριξε.

“Δεν έχουμε άλλη επιλογή”, ανέφερε, τέλος, σχολιάζοντας τα έκτακτα μέτρα που εφαρμόζονται παγκοσμίως “είναι μεν καταστροφικό για την οικονομία, αλλά όσο πιο γρήγορα γίνει με σκληρό τρόπο, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσετε να το διαγράψετε και να γυρίσετε στο φυσιολογικό”.

”Οι ΗΠΑ έχασαν την ευκαιρία τους να ελέγξουν τον κορoνοϊό χωρίς ‘κλείσιμο’. Δεν ενεργήσαμε αρκετά γρήγορα για να έχουμε τη δυνατότητα να αποφύγουμε το κλείσιμο. Τον Ιανουάριο όλοι έπρεπε έχουν προειδοποιηθεί όλοι”, ανέφερε ο συνιδρυτής της Microsoft. Ο Γκέιτς αναγνώρισε ότι πρόκειται για κάτι καταστροφικό για την οικονομία, αλλά σημείωσε με νόημα: Η οικονομία μπορεί να αναστραφεί, αλλά οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιστρέψουν τη ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη επιδημία»: Η προφητική ομιλία του Bill Gates το 2014 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =