αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates: Γιατί επιλέγω έναν τεμπέλη να κάνει την δύσκολη δουλειά

Bill Gates: Γιατί επιλέγω έναν τεμπέλη να κάνει την δύσκολη δουλειά

«Επιλέγω έναν τεμπέλη για να κάνει μια δύσκολη δουλειά. Επειδή ένα τεμπέλικο άτομο θα βρει έναν εύκολο τρόπο για να την κάνει». Είναι μία φράση που έχει πει ο Bill Gates. Όσο κι αν φαίνεται απρόσμενο, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος έχει αυτό το σκεπτικό, και προτείνει να προσλάβεις τέτοιους «τεμπέληδες» εργαζομένους σε μία επιχείρηση.

Όπως εύστοχα εξηγεί το αμερικανικό Entrepreneur.com, «η επιλογή ενός ατόμου που θα κάνει μια δουλειά με τον «εύκολο τρόπο» και θα λύσει το δύσκολο πρόβλημα που έχει μπροστά του, μπορεί να είναι καλύτερο από το να βάλεις την πιο φιλόδοξη ομάδα σου να ασχοληθεί με αυτό».

Ο πιο δύσκολος τρόπος, συνήθως δεν είναι ο καλύτερος τρόπος. Στην πραγματικότητα, ειδικά στον κόσμο των startups, το λεγόμενο ‘over delivering’ μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνο με το ‘under delivering’, όταν ο χρόνος και το χρήμα είναι περιορισμένα, και μια ευκολότερη λύση θα είχε λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα.

«Το να μαζεύεις το φρούτο που κρέμεται χαμηλότερα δεν σε κάνει τεμπέλη. Ούτε το να ακολουθείς το πιο προφανές μονοπάτι, ούτε το να θες διακοπές. Σε κάνει καλό στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων, αποτελεσματικό εργαζόμενο και άνθρωπο με μεγαλύτερες αντοχές» σημειώνει το Entrepreneur.com.

Η τεμπελιά δεν είναι το πρόβλημα. Eίναι ένα σύμπτωμα. Συχνά δεν θέλουμε να το δούμε έτσι, γιατί οι βαθύτεροι λόγοι για τον δισταγμό μας να αναλάβουμε δράση, μπορεί να εμπεριέχουν άβολες αλήθειες.

Το να νιώθουμε τεμπελιά είναι συχνά σημάδι ότι χρειαζόμαστε ξεκούραση. Και εδώ πρέπει να βάλουμε ένα ξεκάθαρο point: Η ξεκούραση δεν ισοδυναμεί με τεμπελιά.

Μερικές φορές, το πιο παραγωγικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεκουραστείτε. H ανάπαυση είναι κρίσιμη για την παραγωγικότητα. Η ξεκούραση είναι ‘συνεργάτης’ της δουλειάς. Το ένα δεν μπορεί να γίνει χωρίς το άλλο. Η ξεκούραση κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, μπορεί να είναι κομβική για τη δημιουργία νέων ιδεών. Τα μεγαλύτερα διαλείμματα είναι επίσης σημαντικά για την πρόληψη του burnout. Αυτό που μπορεί να φαίνεται ως τεμπελιά, τελικά σε κάνει καλύτερο.

Το μυστικό είναι, όταν ξεκουράζεσαι, να ξεκουράζεσαι πραγματικά. Μην τσεκάρετε το Slack από το τηλέφωνό σας. Μην απαντάτε σε email στις διακοπές σας. Πάρτε πραγματικά τον χώρο για αναζωογονητική ανάπαυση — και δώστε και στους συνεργάτες σας αυτόν τον χώρο. Πιθανότατα θα επιστρέψετε με μεγαλύτερο κίνητρο, καθαρό μυαλό και καλύτερα εξοπλισμένοι για να εργαστείτε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 3 είδη διαλειμμάτων που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι μέσα στην ημέρα τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − three =