αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates: Αυτό είναι το Νο1 πράγμα που πρέπει να κάνεις, για να προσελκύσεις τους καλύτερους εργαζομένους

Bill Gates: Αυτό είναι το Νο1 πράγμα που πρέπει να κάνεις, για να προσελκύσεις τους καλύτερους εργαζομένους

Ζούμε στην εποχή της «Μεγάλης Παραίτησης», όπως λένε πολλά διεθνής ΜΜΕ. Ο Covid άλλαξε το σκηνικό στο πεδίο της εργασίας, και πολλοί άνθρωποι επανεξέτασαν τους στόχους και τις προτεραιότητες τους. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να παραιτούνται από τις δουλειές τους για να κάνουν το επόμενο βήμα- έτσι όπως οι ίδιοι το έχουν φανταστεί.

Και τελικά τι μπορεί να κάνει μία επιχείρηση για να κρατήσει τους εργαζομένους της αλλά και για να προσελκύσει τα καλύτερα ταλέντα; Η λύση, σύμφωνα με τον Bill Gates, βρίσκεται σε μία λέξη: Ευελιξία. Πριν ακόμα ξεκινήσει η πανδημία, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος είχε κάνει μία πρόβλεψη, μιλώντας για το πως θα διαμορφωθεί το περιβάλλον εργασίας στο μέλλον, με remote και υβριδικά μοντέλα.

«Ο ανταγωνισμός για την πρόσληψη των καλύτερων εργαζομένων θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Οι εταιρίες που δίνουν επιπλέον ευελιξία στους υπαλλήλους τους θα έχουν το προβάδισμα σε αυτόν το κομμάτι» είχε πει ο Gates.

Γνωρίζουμε ήδη ότι οι άνθρωποι απαιτούν περισσότερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Μια μελέτη πριν από τον Covid διαπίστωσε ότι το 85% των Millennials προτιμούν να τηλεργάζονται στο 100% του χρόνου. Μια άλλη μελέτη μετά τον Covid διαπίστωσε ότι το 82% των υπαλλήλων γραφείου των ΗΠΑ γενικά «θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση, όταν τελειώσει η πανδημία».

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο σχετικά με την πρόταση «ευελιξίας» του Gates για την πρόσληψη των καλύτερων εργαζομένων είναι ότι, στην εποχή πριν από τον Covid, η πλειονότητα των εταιρειών είτε δεν μπορούσαν είτε δεν ήθελαν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του τρόπου ζωής των νεότερων εργαζομένων. Ετσι, βρέθηκαν να χάνουν πολλά καλά ταλέντα, τα οποία πήγαιναν σε εταιρείες που έδιναν πιο ευέλικτες επιλογές όπως η remote εργασία. Τώρα τα δεδομένα έχουν ανατραπεί.

To αμερικανικό inc.com μάλιστα, παραθέτει 2 άμεσα οφέλη που προκύπτουν από την ευελιξία στην εργασία.

1. Εργασιακή ικανοποίηση. Τα νεότερα άτομα μπορεί να παραμείνουν σε μια δουλειά για πολύ περισσότερο, εάν οι εργοδότες τους είναι ευέλικτοι σχετικά με το πού και πότε θα εργάζονται. Σύμφωνα με μια μελέτη της Staples, το 90% των εργαζομένων ανέφεραν ότι οι πιο ευέλικτες επιλογές εργασίας θα τονώσουν το ηθικό τους και θα αυξήσουν την ικανοποίησή τους στην εργασία – βασικό συστατικό της πρόσληψης και διατήρησης των εργαζομένων. Σύμφωνα με τη μελέτη, το 67% των εργαζομένων θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους εάν το πλαίσιο εργασίας ήταν δύσκαμπτο.

2. Αυξημένη παραγωγικότητα. Έρευνα του Harvard Business School διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι σε εταιρείες που επιτρέπουν να «δουλεύεις από οπουδήποτε» ήταν πιο παραγωγικοί από εκείνους που είχαν κάποια ευελιξία αλλά έπρεπε να μένουν κοντά στο γραφείο. Δεκαετίες μελετών δείχνουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι, πιο υγιείς και πιο παραγωγικοί όταν αισθάνονται ότι διαθέτουν μεγαλύτερη αυτονομία και ελευθερία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =