αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates: «Αυτό είναι το μάθημα ζωής που θα ήθελα να είχα μάθει νωρίτερα»- Κάντε το πριν να είναι αργά

Bill Gates: «Αυτό είναι το μάθημα ζωής που θα ήθελα να είχα μάθει νωρίτερα»- Κάντε το πριν να είναι αργά

Η φιλία του Μπιλ Γκέιτς και του Γουόρεν Μπάφετ μετράει περισσότερο από τρεις δεκαετίες και στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων έχουν ανταλλάξει και μοιραστεί μεταξύ τους εμπειρίες και χρήσιμες συμβουλές. Ένα από αυτά τα μαθήματα που διδάχτηκε ο Γκέιτς εύχεται να το είχε μάθει πολύ νωρίτερα, λέει σήμερα ο δισεκατομμυριούχος. Εάν το είχε κάνει, υποστηρίζει, θα είχε καταφέρει να γίνει πιο χαρούμενος και πιο παραγωγικός.

«Χρειάστηκε πάρα πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσω ότι δεν χρειάζεται να γεμίζεις κάθε δευτερόλεπτο του προγράμματός σου για να είσαι επιτυχημένος», έγραψε πρόσφατα ο Γκέιτς στην εφαρμογή Threads, όπως μεταδίδει το CNBC.

«Εκ των υστέρων, είναι ένα μάθημα από το οποίο θα μπορούσα να έχω κερδίσει πολλά νωρίτερα, αν είχα ρίξει περισσότερες ματιές στο σκόπιμα ελαφρύ ημερολόγιο του Γουόρεν Μπάφετ».

Ο Γκέιτς «γέμιζε κάθε λεπτό» στο πρόγραμμά του όταν ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, μια θέση που κράτησε για 25 χρόνια, μέχρι την παραίτησή του το 2000.

Παραδέχτηκε ότι ήταν ένα δύσκολο αφεντικό – κάποιος που δεν δίσταζε να στείλει στις 2 τη νύχτα αιτήματα προς τους εργαζόμενους.

«Νόμιζα ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα», είπε ο Γκέιτς σε κοινή συνέντευξή του με τον Μπάφετ παλαιότερα.

«[Θυμάμαι] τον Γουόρεν να μου δείχνει το ημερολόγιό του… έχει [ακόμα] μέρες που δεν υπάρχει τίποτα προγραμματισμένο», είπε ο Γκέιτς, προσθέτοντας ότι το πιο αραιό πρόγραμμα του Μπάφετ του δίδαξε ένα σημαντικό μάθημα: «Εσείς ελέγχετε τον χρόνο σας… Δεν είναι ενδεικτικό της σοβαρότητάς σας κάθε λεπτό που συμπληρώνετε στο πρόγραμμά σας».

«Μπορώ να αγοράσω οτιδήποτε θέλω, βασικά, αλλά δεν μπορώ να αγοράσω χρόνο», σημείωσε ο Μπάφετ, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης.

Η μέθοδος του Μπάφετ – ουσιαστικά, «εργαστείτε πιο έξυπνα, όχι πιο σκληρά», – υποστηρίζεται από την επιστήμη.

Η αποδοτικότητα των εργαζομένων μειώνεται απότομα όταν εργάζονται περισσότερες από 50 ώρες την εβδομάδα, σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Οι άνθρωποι που εργάζονται έως και 70 ώρες την εβδομάδα κάνουν την ίδια δουλειά με εκείνους που σκύβουν πάνω από τους φορητούς υπολογιστές τους για 55 ώρες, αποκάλυψε η έρευνα.

Επίσης, δεν πρέπει να εργάζεστε πολύ λίγες ώρες την εβδομάδα: Οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι όταν μπορούν να είναι απασχολημένοι – κανείς δεν θέλει να βαριέται – χωρίς να εργάζονται τόσο πολύ που να αγχώνονται, δείχνει έρευνα, σύμφωνα με το CNBC.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =