αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBill Gates: Αντίθετα με τον Elon Musk, δεν είμαι… ένας άνθρωπος του Άρη

Bill Gates: Αντίθετα με τον Elon Musk, δεν είμαι… ένας άνθρωπος του Άρη

Σε αντίθεση με τον Jeff Bezos και τον Elon Musk, ο Bill Gates δεν ενδιαφέρεται να πάει τους ανθρώπους στο διάστημα. «Λοιπόν, είναι σημαντικό να πούμε ότι αυτό που έκανε ο Elon με την Tesla είναι μια από τις μεγαλύτερες συνεισφορές που έχει γίνει ποτέ, στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Και ξέρετε, το να υποτιμάς τον Elon δεν είναι καλή ιδέα» είπε ο Bill Gates μιλώντας στο podcast «Sway». Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν είναι… ένας άνθρωπος του Άρη, και δεν πιστεύει ότι οι πύραυλοι είναι η λύση.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, ο οποίος σήμερα έχει μια περιουσία 130 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, έγραψε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «How to Avoid a Climate Disaster». Όπως εξήγησε, πρέπει να επικεντρωθούμε σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, εδώ στη γη. Αντί να κοιτάμε να κάνουμε… τουρισμό στο διάστημα.

Τόνισε ότι εταιρίες όπως η Tesla κάνουν σημαντική δουλειά, αλλά πρέπει να επεκταθούμε και σε άλλους τομείς έτσι ώστε να δούμε ένα πιο «πράσινο» αποτέλεσμα συνολικά. «Δυστυχώς, τα πράγματα που σκέφτονται οι άνθρωποι – η ηλεκτρική ενέργεια, τα επιβατικά αυτοκίνητα – είναι το ένα τρίτο του προβλήματος. Πρέπει λοιπόν να εργαστούμε και για τα άλλα δύο τρίτα» είπε ο Gates. Σημειώνοντας ότι πρέπει να κοιτάξουμε σε πεδία όπως αυτά του: χάλυβα, τσιμέντου, κρέατος. Και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές.

Ενώ ξεκαθάρισε ότι θα προτιμούσε να δαπανήσει χρήματα για εμβόλια κατά της ιλαράς, παρά να ταξιδέψει στο διάστημα με έναν πύραυλο. Και κάπως έτσι κάνει τα πλάνα του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 2 =