αρχικηVIRALBill Gates: Ίσως ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα με τον Covid

Bill Gates: Ίσως ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα με τον Covid

«Η πανδημία του κορωνοϊού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει» τόνισε ο Μπιλ Γκέιτς, επισημαίνοντας ότι μπορεί ακόμα να υπάρξει ένα στέλεχος που θα είναι «πιο μεταδοτικό και ίσως πιο θανατηφόρο». Επισημαίνοντας παράλληλα ότι επείγει η σύσταση ομάδας εμπειρογνωμόνων, που θα απαρτίζεται από επιδημιολόγους έως ειδικούς σε υπολογιστικά μοντέλα και θα τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ώστε να εντοπίζονται άμεσα παγκόσμιες απειλές για τη δημόσια υγεία και να βελτιωθεί η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των χωρών.

«Έχουμε ακόμη τον κίνδυνο η πανδημία αυτή να παράγει ένα στέλεχος που θα είναι πιο μεταδοτικό και ακόμη πιο θανατηφόρο. Δεν είναι βέβαια πιθανό, δεν θέλω να γίνω η φωνή της καταστροφής, όμως υπάρχει ένα ρίσκο πολύ πάνω του 5% πως δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα αυτής της πανδημίας» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στους Financial Times, αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσαν πολλά διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς προχωρά σε προβλέψεις. Την τελευταία φορά ήταν όταν προειδοποίησε ότι το χειρότερο κύμα της πανδημίας θα «χτυπήσει» τον Δεκέμβριο του ‘21.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 14 =