αρχικηVIRALBig Mac των McDonald’s πωλούνται σε Ρώσους… στην μαύρη αγορά- Οι «χρυσές» τιμές τους

Big Mac των McDonald’s πωλούνται σε Ρώσους… στην μαύρη αγορά- Οι «χρυσές» τιμές τους

Όπως είναι γνωστό, τα McDonald’s αποχώρησαν από την Ρωσία, κλείνοντας όλα τα καταστήματα τους. Τώρα κάποιοι πωλούν τα προιόντα τους… στην μαύρη αγορά. Με αυξημένες τιμές φυσικά.

Το Business Insider κατέγραψε πολλαπλές καταχωρίσεις στο Avito, έναν ρωσικό ιστότοπο με μικρές αγγελίες, για προϊόντα όπως τα Big Mac και McMuffins. Το Avito περιγράφεται στο LinkedIn ως ο πιο δημοφιλής ιστότοπος αγγελιών στη Ρωσία και ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο.

Ένας πωλητής με έδρα τη Μόσχα διαφήμισε ένα Big Mac για περίπου 36 δολάρια! Το ποσό προκύπτει με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Στη Ρωσία, το μπέργκερ κοστίζει συνήθως 135 ρούβλια ή περίπου 1 δολάριο, σύμφωνα με τον δείκτη Big Mac του The Economist.

Ένας άλλος διαφήμισε ένα «Πρωινό McDonald’s», που περιλαμβάνει McMuffins, τηγανητές πατάτες και σάλτσες, το οποίο πουλούσε για περίπου 18 δολάρια. Σε μια καταχώριση μεταφρασμένη στα αγγλικά, ο πωλητής είπε ότι τα προσφέρει σε «όσους θέλουν να απολαύσουν μια τελευταία γεύση περασμένης εποχής».

Τίποτα δεν φαίνεται να είναι εκτός ορίων, με μερικούς ανθρώπους να προσπαθούν ακόμη και να πουλήσουν πακέτα McDonald’s. Μια καταχώριση στην Avisto περιείχε μια χάρτινη σακούλα που πωλούνταν για το ισοδύναμο των 373 δολαρίων. Δεν είναι γνωστό τι περιέχει.

Το κλείσιμο των McDonald’s προκάλεσε έντονη αντίδραση των Ρώσων τις τελευταίες ημέρες. Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν κατοίκους της Μόσχας να σπεύδουν στα καταστήματα για να πάρουν γεύματα πριν από το κλείσιμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =