αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑBig deal: Η Microsoft εξαγόρασε την Nuance Communications προς 16 δισ. δολάρια

Big deal: Η Microsoft εξαγόρασε την Nuance Communications προς 16 δισ. δολάρια

Σε μια σημαντική συμφωνία έφτασε η Microsoft. Όπως ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός, προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας Nuance Communications προς 16 δισ. δολάρια.

Πρόκειται για την τελευταία ένδειξη πως η Microsoft αναζητά περισσότερη ανάπτυξη μέσω εξαγορών. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο CNBC, η εταιρεία βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες για εξαγορά της Discord έναντι περίπου 10 δισ. δολαρίων. Υπενθυμίζεται ακόμη πως η Microsoft είχε κάνει προσπάθεια πέρυσι να εξαγοράσει τις επιχειρήσεις της TikTok στις ΗΠΑ  έναντι 30 δισ. δολαρίων.

Η εξαγορά της Nuance αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη εξαγορά της Microsoft από τότε που εξαγόρασε τη LinkedIn για περισσότερα από 26 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Εν τω μεταξύ, τον περασμένο μήνα, η Microsoft ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας παιχνιδιών Zenimax έναντι 7,6 δισ. δολαρίων.

Σε σχετική ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η Microsoft σημειώνει ότι η τεχνολογία της Nuance θα χρησιμοποιηθεί για να βελτιωθούν τα προϊόντα cloud της εταιρείας στην υγειονομική περίθαλψη, τα οποία λάνσαρε πέρυσι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 − 1 =