αρχικηVIRALBeat Box: Στη Δανία ετοιμάζουν πολυκατοικία με κοντέινερ (ΦΩΤΟ)

Beat Box: Στη Δανία ετοιμάζουν πολυκατοικία με κοντέινερ (ΦΩΤΟ)

Ενώ ορισμένοι επιλέγουν να καλύψουν την ακατέργαστη αισθητική των εμπορευματοκιβωτίων με κάποιου είδους επένδυση, η δανική εταιρεία Arkitema Architects τοποθετεί με υπερηφάνεια τα μεταλλικά κουτιά σε πρώτη θέα για τον σχεδιασμό ενός νέου συγκροτήματος διαμερισμάτων στη Δανία.

Το Beat Box είναι ένα funky συγκρότημα που αποτελείται από 48 κοντέινερ των οποίων η απλή και πρωτογενής εμφάνιση ταίριαξε άψογα με την πρώην βιομηχανική γειτονιά του Musicon, λίγο έξω από την Κοπεγχάγη.

Όπως διαβάζουμε στο perierga.gr, το συγκρότημα διαμερισμάτων Beat Box αποτελείται από 48 κοντέινερ, που συνθέτουν 30 διαμερίσματα. Το ισόγειο της πολυκατοικίας περικλείεται από μεγάλα γυάλινα πλαίσια, για να δημιουργηθεί μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της δομής και του αστικού της περιβάλλοντος.

Η ακατέργαστη εξωτερική όψη των εμπορευματοκιβωτίων διατηρήθηκαν, ενώ οι εσωτερικοί χώροι μετατράπηκαν σε μοντέρνα δωμάτια διαμονής διαφόρων μεγεθών. Μεγάλα τζάμια ενσωματώθηκαν στα κοντέινερ προκειμένου το φυσικό φως να μπει απρόσκοπτα στο εσωτερικό, ενώ κάποια διαμερίσματα θα έχουν και μπαλκόνια.

Το συγκρότημα θα κατασκευαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε η δομή να είναι ευέλικτη, πράγμα που σημαίνει ότι τα κοντέινερ θα μπορούν να αναπροσαρμοστούν τα επόμενα χρόνια εάν αυτό είναι απαραίτητο. Η διατήρηση της όψης των κοντέινερ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού, που εστιάζει στη δημιουργία μιας βιώσιμης εικόνας για την αναζωογόνηση της γειτονιάς, χωρίς να χάσει τη βιομηχανική της εικόνα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =