αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBe My Eyes: Μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να… δανείσεις την όραση σου σε κάποιον με προβλήματα όρασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Be My Eyes: Μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να… δανείσεις την όραση σου σε κάποιον με προβλήματα όρασης (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ομορφιές του κόσμου μας είναι αμέτρητες, ωστόσο υπάρχουν ανάμεσά μας και άνθρωποι τυφλοί ή με προβλήματα όρασης. Τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα με την έλευση των smartphones, έχουν υπάρξει αρκετές τεχνολογίες που βοηθούν αυτούς τους ανθρώπους να “δουν” κατά κάποιο τρόπο. Αυτό υπόσχεται και η εφαρμογή “Be My Eyes”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να “δανείσουν” την όρασή τους σε κάποιον άλλο με προβλήματα όρασης ή τυφλό.

Η όλη αλληλεπίδραση γίνεται καθαρά σε εθελοντική βάση. Όταν κάποιος χρειάζεται βοήθεια για να διαβάσει μια ετικέτα, να δει ημερομηνία λήξης σε ένα προϊόν ή χρειάζεται απλά μια περιγραφή ενός τοπίου, χρησιμοποιεί την εφαρμογή, η οποία στέλνει ειδοποίηση σε εθελοντές. Αυτοί μπορούν να απαντήσουν στη βιντεοκλήση και να περιγράψουν φωνητικά τι είναι αυτό που έχει μπροστά του το άτομο που τους κάλεσε. Το Be My Eyes είναι διαθέσιμο σε παγκόσμια κλίμακα, σε πάνω από 180 γλώσσες και 1.8 εκατομμύρια εθελοντές βοηθούν καθημερινά πάνω από 100.000 τυφλούς ή άτομα με προβλήματα όρασης.

Πηγή: Unboxholics.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 6 =