αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBaidu: Η κινέζικη εταιρία έκανε κίνηση- ματ. Και έβγαλε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στους δρόμους

Baidu: Η κινέζικη εταιρία έκανε κίνηση- ματ. Και έβγαλε αυτοκίνητα χωρίς οδηγό στους δρόμους

Σε μια εντυπωσιακή κίνηση προχώρησε η κινεζική εταιρία Baidu. Συγκεκριμένα, μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, έβγαλε τα αυτοκινούμενα οχήματα της στους δρόμους της Wuzhen, στην Κίνα. Επιτρέποντας στους πολίτες να τα χρησιμοποιήσουν, έτσι ώστε να πραγματοποιήσει τα τεστ της, σε πραγματικές συνθήκες.

Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη εταιρία. Δεν είναι τυχαίο, ότι το Business Insider σε νέο άρθρο του, γράφει: «Κρατήστε το βλέμμα σας στην Baidu, γιατί η “Google της Κίνας” κάνει μεγάλες κινήσεις στο κομμάτι της αυτοοδήγησης».

Σημειώνεται, ότι στο «πείραμα» που έκανε η εταιρία αυτή την εβδομάδα, συμμετείχαν πάνω από 200 πολίτες, οι οποίοι πήγαν στο προορισμό τους με τα high-tech αυτοκίνητα. Όλα τα οχήματα είναι ηλεκτρικά.

Κάτι παρόμοιο είχε πράξει και η Uber τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, τα οχήματα της Uber πραγματοποιούσαν ουσιαστικά προκαθορισμένα δρομολόγια, τα οποία είχαν «περάσει» στο σύστημα τους. Είναι πάντως δεδομένο, ότι ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο πεδίο έχει ανάψει για τα καλά.

baidu-retrofitted-cars-from-chinese-auto-companiesbyd-chery-and-baic-motor-with-velodynes-lidar-systems-two-roof-mounted-video-cameras-and-radar-for-the-trial-jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =