αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑAugmenta: H ελληνική startup που δημιούργησαν δύο 28χρονοι και έχει «σηκώσει» 2,5 εκατ. δολάρια

Augmenta: H ελληνική startup που δημιούργησαν δύο 28χρονοι και έχει «σηκώσει» 2,5 εκατ. δολάρια

Την δική τους startup δημιούργησαν οι Γιώργος Βαρβαρέλης και Δηµήτρης Ευαγγελόπουλος (28 ετών και οι δυο), με στόχο να φέρουν την τεχνητή νοημοσύνη… στο χωράφι.

Οι υποψήφιοι διδάκτορες στους κλάδους της µηχανικής όρασης και της γεωργίας ακριβείας, χρησιµοποιώντας ιδιωτικά κεφάλαια, αλλά και µε τη συµβολή του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας στον Βόλο, από το οποίο έλαβαν σηµαντική υλικοτεχνική βοήθεια, προχώρησαν στην ίδρυση της Augmenta και στη δηµιουργία µιας συσκευής «Plug & Play», του Field Analyzer.

Ουσιαστικά η Augmenta έχει δημιουργήσει ένα σύστημα τελευταίας τεχνολογίας, που χρησιμοποιεί 6 έως 12 πολυφασματικές κάμερες και εγκαθίσταται σε μηχανήματα όπως τρακτέρ, ψεκαστικά ή λιπασματοδιανομείς. Με τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης και επεξεργασίας εικόνας σε πραγματικό χρόνο, το σύστημα αποφασίζει για το μέγεθος των εισροών στον αγρό (π.χ. νιτρικά λιπάσματα, εντομοκτόνα, κτλ.). παρακολουθώντας τις κινήσεις των τρακτέρ, βοηθά τον αγρότη να αυξήσει την απόδοση έως και 15%, να μειώσει την ποσότητα εισροών χημικού πεδίου κατά έως 20% και να αυξήσει την ποιότητα του τελικού του πεδίου προϊόντος κατά 15%. Η ομάδα της έχει αυξηθεί σε περίπου 20 άτομα από την έναρξή της.

Tο 2019 πήρε χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων από την Hardware Club, με έδρα το San Francisco, και την Marathon Venture Capital με έδρα την Αθήνα, με στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη Βόρεια και Νότια Αμερική.

https://www.techpress.gr/wp-content/uploads/2018/07/unnamed-3.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 16 =