αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑAthens Science Festival: Ο απολογισμός ενός event που προσέλκυσε 30.000 επισκέπτες

Athens Science Festival: Ο απολογισμός ενός event που προσέλκυσε 30.000 επισκέπτες

Με επιτυχία διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το μοναδικό φεστιβάλ επιστήμης Athens Science Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον 30.000 επισκεπτών. Ένα μεγάλο μέρος τους ήταν μαθητές, που γνώρισαν την επιστήμη μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Για 5 ημέρες, η Τεχνόπολη φιλοξένησε 130 ερευνητικούς, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, 90 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα, 40 εργαστήρια για παιδιά, 20 workshops, 40 ομιλίες και 5 Εκθέσεις Τέχνης καθώς και πλήθος ντοκιμαντέρ, συναυλιών, διαγωνισμών, stand up science και ποικίλων άλλων δράσεων για όλες τις ηλικίες!

Ιδιαίτερα χαρισματικοί και καταξιωμένοι ομιλητές διεθνούς φήμης εντυπωσίασαν και «προβλημάτισαν» το πολυπληθές τους ακροατήριο. Ενδεικτικά αναφέρουμε, τους Govinda Upadhyay, Clifford Kentros, Armand Leroi, Jim Al-Khalili, Ben Koppelman, Γιώργο Κόλλια, Σταμάτη Κριμιζή, Μανώλη Δερμιτζάκη, Δημήτρη Ματσάκη, Γιώργο Παξινό, Αθανάσιο Γιάννη, Σωτήρη Κωβό και Δημήτρη Κορρέ.

Με φετινό σύνθημα «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας» η πλειονότητα των εποπτευόμενων από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ερευνητικών και τεχνολογικών φορέων (συνδυοργανωτής του Athens Science Festival), μας ταξίδεψαν στον κόσμο της τεχνολογίας του μέλλοντος παρουσιάζοντας εντυπωσιακές εφαρμογές, πειράματα και καινοτόμες ανακαλύψεις. Συμμετείχαν τα ερευνητικά κέντρα: Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», ΕK «Αθηνά», Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ , Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και Ε.ΚΕ.Β.Ε. «Αλέξανδρος Φλέμινγκ».

Επίσης, μικροί και μεγάλοι ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά στην Τεχνολογία του Μέλλοντος δοκιμάζοντας διαδραστικές εφαρμογές από το ΠΛΑΙΣΙΟ, που μας ενέταξε στη Future Zone με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας TEICM Racing Team που συμμετείχε με την υποστήριξη της CYCLON. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση, πληθώρας πανεπιστημίων, σχολείων, επιστημονικών ενώσεων και εκπαιδευτικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ που σίγουρα άνοιξαν έναν διαφορετικό δίαυλο γνώσης στους επισκέπτες, κάθε ηλικίας και απαιτήσεων, του Φεστιβάλ.

Μέσα από τα διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, τα σεμινάρια για ενήλικες και από ποικίλες πρωτότυπες δράσεις πιστεύουμε πως ο σημαντικότερος στόχος όλων επετεύχθη: το κοινό πλησίασε την επιστήμη με άλλο –πιο φιλικό- μάτι και η γνώση έγινε ένα με τη διασκέδαση, το παιχνίδι και τη χαρά, καθώς η επιστήμη «παντρεύτηκε» με διάφορες μορφές τέχνης, όπως τα εικαστικά, τη μουσική και τον χορό.

Το Φεστιβάλ μάς γέμισε όλους με γνώση, εμπειρίες και πολλά χαμόγελα και, όπως αναφέρθηκε και την ημέρα έναρξης, το ραντεβού μας με την επιστήμη ανανεώνεται για το 2018 –πού αλλού;- στην Τεχνόπολη!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =