αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑArendoo: H «Airbnb της Βουλγαρίας» μπήκε στην Ελληνική αγορά. Και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα

Arendoo: H «Airbnb της Βουλγαρίας» μπήκε στην Ελληνική αγορά. Και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα

Το όνομά της δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό στο χώρο της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης καταλυμάτων διακοπών, εντούτοις η βουλγαρική πλατφόρμα Arendoo, μετά και την είσοδό της στην ελληνική αγορά ακινήτων, μπαίνει στην “αρένα” της διεκδίκησης μεριδίων.

Η πλατφόρμα έχει ήδη μεταφραστεί στην ελληνική γλώσσα (μετά τα βουλγαρικά, ρωσικά, αγγλικά και ιταλικά) και- όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της- αριθμεί μέλη από 23 χώρες, διατηρεί ιδιοκτησίες σε 11, ενώ έχει περισσότερες από 10 χιλ. αξιολογήσεις, όπως σημειώνει το Capital.gr

Όπως σημειώνεται επίσης, το τελευταίο τρίμηνο του του 2017 εντάχθηκαν στην πλατφόρμα πάνω από 200 ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 250 ακίνητα σε δημοφιλείς προορισμούς, ενώ αναμένεται αύξηση των καταχωρήσεων στην αρχή της φετινής θερινής περιόδου. Η εστίαση γίνεται στην αγορά της ανατολικής Ευρώπης, με την πλατφόρμα να στοχεύει στην άνοδο της ζήτησης για ενοικίαση ελληνικών ακινήτων από τη Βουλγαρία, την Ουκρανία και τη Ρωσία. Η Arendoo με έδρα τη Σόφια είναι 100% θυγατρική της βουλγαρικής εταιρείας Arendoo Holiday και σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου μετρά 15 χιλ. ενεργούς χρήστες.

Η είσοδος της νέας πλατφόρμας στην ελληνική αγορά επιβεβαιώνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο, αλλά και τα υψηλά μερίδια που συγκεντρώνει ο κλάδος της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ακινήτων σε τουρίστες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Grant Thornton για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, ο αριθμός των καταλυμάτων που προσφέρονται για ολιγοήμερη μίσθωση αυξάνεται σημαντικά, καταγράφοντας τα τελευταία τρία χρόνια άνοδο 22%. O τζίρος της οικονομίας διαμοιρασμού στο κομμάτι της διαμονής υπολογίζεται σε τουλάχιστον 1,7 δισ. ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 20 =