αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑApple, Foxconn, Qualcomm και Oracle ρίχνουν πολλά χρήματα στο fund της Softbank (την οποία αγαπά ο Trump)

Apple, Foxconn, Qualcomm και Oracle ρίχνουν πολλά χρήματα στο fund της Softbank (την οποία αγαπά ο Trump)

Το παιχνίδι ισορροπιών για το οποίο έχουμε ξανά μιλήσει στο It’s Possible, συνεχίζεται στις ΗΠΑ. Μπορεί οι περισσότεροι tech leaders να ήταν κατά της υποψηφιότητας του Donald Trump, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ωστόσο μετά το αποτέλεσμα- έκπληξη των εκλογών, φαίνεται ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Κάτι που φάνηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του νέου αμερικανού προέδρου, με τους τεχνολογικούς ηγέτες. Μια συνάντηση στη οποία παρευρέθηκαν σχεδόν όλοι οι γνωστοί άνθρωποι της τεχνολογίας.

Τώρα έρχονται κάποιες μεγάλες εταιρίες, να επενδύσουν χρήματα στο νέο fund της SoftBank. Μια τράπεζα την οποία αγαπά ιδιαίτερα ο Donald Trump. Το εν λόγω ταμείο έχει ως στόχο να συγκεντρώσει χρήματα, και στη συνέχεια να τα επενδύσει σε τεχνολογικές επιχειρήσεις. Το σίγουρο είναι ότι… μιλάμε για πολλά λεφτά. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Apple επιβεβαίωσε πως θα επενδύσει 1 δισ. δολάρια στο εν λόγω fund.

Όσο για το πόσα χρήματα θα ρίξει συνολικά το fund στις εταιρίες που θα επιλέξει στη συνέχεια; Συνολικά 50 δισ. δολάρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Recode.net, η Apple δεν είναι η μόνη που λέει το μεγάλο «ναι» στο fund της SoftBank. Εκεί, αναμένεται να δώσουν κεφάλαια επίσης οι Foxconn και Qualcomm. Ενώ επίσης θα συμμετέχει και η οικογένεια του ιδρυτή της Oracle, Larry Ellison.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι ο Jack Dorsey ο μοναδικός tech leader που θα ταχθεί ξεκάθαρα απέναντι στον Donald Trump;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 12 =