αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑApple: Φυσικά θα πρέπει να συμμορφωθούμε στις οδηγίες της ΕΕ για τους φορτιστές USB-C

Apple: Φυσικά θα πρέπει να συμμορφωθούμε στις οδηγίες της ΕΕ για τους φορτιστές USB-C

Η Apple θα πρέπει να συμμορφωθεί με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ορίζει ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές θα πρέπει να διαθέτουν την «συνηθισμένη» υποδοχή φόρτισης, γνωστή ως USB-C, όπως επιβεβαίωσε ο διευθυντής marketing της εταιρείας.

«Φυσικά, θα πρέπει να συμμορφωθούμε, δήλωσε ο Greg Joswiak, ανώτερος αντιπρόεδρος του παγκόσμιου marketing της Apple, στο συνέδριο του Wall Street Journal την Τρίτη.

Τη Δευτέρα, οι υπουργοί των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν την τελική έγκριση στην νομοθεσία για τους φορτιστές USB-C, γεγονός που σημαίνει ότι από το 2024, οι ηλεκτρονικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων και των τάμπλετ, θα χρειάζεται να διαθέτουν αυτή τη θύρα φόρτισης.

Η σφραγίδα έγκρισης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έρχεται αφού άλλα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισαν σχετικά με τον νόμο που βρισκόταν υπό διαμόρφωση για 10 χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει το CNBC, τα iPhone της Apple χρησιμοποιούν τον «ιδιόκτητο» φορτιστή Lightning. Σύμφωνα με την επιικείμενη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα iPhone θα πρέπει να υποστηρίζουν και τον φορτιστή USB-C.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 14 =