αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑApple… σαν κράτος: Η εταιρία έχει πάνω από 250 δισ. δολάρια σε μετρητά

Apple… σαν κράτος: Η εταιρία έχει πάνω από 250 δισ. δολάρια σε μετρητά

Ακούμε συχνά πως η Apple είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες του πλανήτη, έχει ανακηρυχθεί μερικές χρονιές ως η πιο πολύτιμη εταιρία του πλανήτη κλπ. Αυτά είναι όμως απλά τίτλοι, που χωρίς ένα μετρήσιμο μέγεθος ίσως να μη γίνονται κατανοητοί από έναν απλό άνθρωπο. Σύμφωνα με μια νέα αναφορά λοιπόν, η Apple έχει στην κατοχή της πάνω από $250 δισεκατομμύρια σε μετρητά! Το ένα τέταρτο δηλαδή του ενός τρισεκατομμυρίου. Χρήματα τα οποία δε διαθέτουν χώρες ολόκληρες, ακόμα κι αν συνδυάσουν τα αποθέματά τους, όπως για παράδειγμα τα αποθέματα συναλλάγματος του Ηνωμένου Βασιλείου και του Καναδά.

Κι αν θέλετε κάτι ακόμα πιο κατανοητό σε περίπτωση που τα δισεκατομμύρια είναι κάτι αδιανόητο, τους τελευταίους τρεις μήνες του 2016, η Apple υπολογίζεται πως εισέπραττε $3.6 εκατομμύρια την ώρα!

Οι μέτοχοί της έχουν αυξήσει την πίεση για να ξοδέψει ρευστό, ώστε να αυξήσει την αξία της μετοχής. Και ποιος ο καλύτερος τρόπος για να ξοδέψεις ρευστό, από την εξαγορά άλλων εταιριών. Με τέτοια νούμερα δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν πώς ξεκινούν οι φήμες για εξαγορά της Tesla ή του Netflix. Θεωρητικά η Apple θα μπορούσε να εξαγοράσει και τις δύο εταιρίες και να της μείνουν και…ρέστα, όπως σημειώνει το Unboxholics.com.

Τέλος να σημειώσουμε πως πάνω από το 90% των $250 δισεκατομμυρίων βρίσκονται σε τράπεζες εκτός ΗΠΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + eight =