αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑApifon: Η tech startup από τη Θεσσαλονίκη που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών

Apifon: Η tech startup από τη Θεσσαλονίκη που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών

Success story made in Thessaloniki. Σε αυτούς τους ρυθμούς κινείται η ομάδα, που βρίσκεται πίσω από την startup Apifon. Πρόκειται για μια εταιρία που παρέχει λύσεις ψηφιακής επικοινωνίας μέσα από Cloud. Εστιάζοντας στις σύγχρονες πλατφόρμες όπως: Viber, weChat, WhatsApp. Αρχικά, όταν ιδρύθηκε η εταιρία το 2010, είχε ως αντικείμενο το messaging, δηλαδή την παροχή υπηρεσιών μάρκετινγκ μέσω sms.

Όπως διαβάζουμε στην «Μακεδονία της Κυριακής» τα κέρδη της εταιρείας διπλασιάστηκαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και, παρά την κρίση που περνά το ελληνικό επιχειρείν, Έλληνες και ξένοι επενδυτές εξέφρασαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης. Εξάλλου, όπως σημειώνουν οι ιθύνοντες, το βλέμμα της Apifon είναι μόνιμα στραμμένο προς το εξωτερικό, ενώ παράλληλα πρόκειται για μία πολυβραβευμένη startup επιχείρηση καθώς έχει λάβει ένα από τα οχτώ βραβεία “Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2016”, ενώ αναδείχθηκε και National Champion στην κατηγορία “Καινοτομία” των European Business Awards 2016-2017.

Ο Κωνσταντίνος Στρουμπάκης (φωτο), ιδρυτής της Apifon, ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό από πολύ νεαρή ηλικία, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα ανάπτυξης λογισμικού. Μάλιστα η πρώτη του επιχειρηματική εμπειρία ήταν σε ηλικία 20 ετών, όταν σταμάτησε τις σπουδές του για να ξεκινήσει με έναν φίλο του μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα για web solutions. Τα αποτελέσματα δεν δικαίωσαν τον Κωνσταντίνο, που στράφηκε προς τις διεθνείς αγορές και ίδρυσε, σε ηλικία 23 ετών, την Apifon. Έπειτα από ενάμιση χρόνο συνεχούς ανόδου των πωλήσεων, η εταιρεία έφτασε στα σημερινά της μεγέθη.

«Υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων συνεργατών και, γι’ αυτόν το λόγο, οι εταιρείες καλούνται να εκπαιδεύσουν τα δικά τους στελέχη» σχολιάζει ο κ. Στρουμπάκης στη «Μακεδονία», διαψεύδοντας τα σενάρια περί έλλειψης προγραμματιστών στον κλάδο των startup επιχειρήσεων και συνεχίζει: «Αυτό αποτελεί μία επένδυση που, σε εποχές κρίσης, μπορεί να θεωρείται και πολυτέλεια. Το πρόβλημα στην ελληνική περίπτωση μεγεθύνεται κι από τη σοβαρή έλλειψη κεφαλαίων, επενδυτικών ή δανειακών».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 1 =