αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ Άννα Αντωνιάδου έφτιαξε ένα brand, ξεκινώντας από μια Σουηδική λέξη

Η Άννα Αντωνιάδου έφτιαξε ένα brand, ξεκινώντας από μια Σουηδική λέξη

Moln σημαίνει σύννεφο στα Σουηδικά. Κάπως έτσι η Άννα Αντωνιάδου ξεκίνησε το δικό της brand με αυτό το μικρό όνομα: Moln. «Έχει κεραμικά είδη, χειροποίητα, όπου τα σχέδια είναι δικής μου έμπνευσης. Επίσης περιλαμβάνει κάποιες λινές ποδιές που είναι custom και ο καθένας μπορεί να γράψει ο,τι θέλει πάνω» εξηγεί.

Η ίδια είναι δημιουργός περιεχομένου εδώ και 9 χρόνια. Έχει χτίσει το δικό της κοινό. Και τώρα ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα. «Διαφημίζεις προϊόντα άλλων για χρόνια, και μετά θες να έχεις και κάτι δικό σου που να σε εκφράζει. Και να το μοιραστείς με το κοινό σου» σημειώνει. Μιλώντας στο It’s Possible εξηγεί πως προέκυψε η ιδέα να ξεκινήσει ένα δικό της brand, πόσο εύκολα ή δύσκολα είναι τα πρώτα βήματα, ενώ απαντά και στο πως αποφάσισε να επιλέξει το… «σύννεφο» ως όνομα.

Πως προέκυψε η ιδέα για το brand σας;

Εγώ είμαι content creator εδώ και 9 χρόνια, οπότε η εξέλιξη πιστεύω είναι να κάνεις και κάτι δικό σου κάποια στιγμή. Διαφημίζεις προϊόντα άλλων για χρόνια, και μετά θες να έχεις και κάτι δικό σου που να σε εκφράζει. Και να το μοιραστείς με το κοινό σου. Να είναι κάτι που να έχει ανάγκη το κοινό σου. Εγώ κατάλαβα, για παράδειγμα, ότι στους ανθρώπους που με ακολουθούν αρέσουν πολύ τα είδη κουζίνας. Οπότε κάπως έτσι σκέφτηκα να πάω προς αυτή την κατεύθυνση.

Άρα ουσιαστικά ξεκινήσατε το brand σας κάνοντας στοχευμένη διαφήμιση στο κοινό που ήδη έχετε

Ναι, η προώθηση γίνεται μέσα από τα social κανάλια μου. Μάλιστα μέχρι τώρα δεν έχω κάνει κάποια paid διαφήμιση.

Τι περιλαμβάνει αυτή την στιγμή;

Έχει κεραμικά είδη, χειροποίητα, όπου τα σχέδια είναι δικής μου έμπνευσης. Επίσης περιλαμβάνει κάποιες λινές ποδιές, που είναι custom και ο καθένας μπορεί να γράψει ο,τι θέλει πάνω. Θα βγούνε και άλλα προϊόντα στο μέλλον, αλλά προς το παρόν εστιάζουμε σε αυτά. Έχουμε κούπες, χρηστικά αντικείμενα για την κουζίνα, βάσεις για κουτάλες, δοχεία για λάδι και ξύδι, και άλλα. Στόχος είναι να κάνεις όσο πιο όμορφη μπορείς την κουζίνα σου, με χρηστικά αντικείμενα και όχι απλά με είδη διακόσμησης.

Πως κατασκευάζονται όλα αυτά; Έχετε κάποιο… εργοστάσιο;

Έχω συνεργασία με κεραμίστα, ο οποίος είναι στην Αττική. Αυτός κάνει τα κεραμικά. Οι ποδιές μου έρχονται από συγκεκριμένους προμηθευτές και κάνω εγώ το κέντημα που θέλει ο κάθε πελάτης. Όλα τα προϊόντα έρχονται στο σπίτι μου και εκεί ετοιμάζω τις παραγγελίες για να γίνουν οι αποστολές.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για ένα άτομο να ξεκινήσει κάτι τέτοιο; Χωρις να υπάρχει από πίσω κάποιος Όμιλος ή κάποιος μεγάλος χρηματοδότης;

Σίγουρα χρειάζεται κάποιο αρχικό μπάτζετ. Και σε δεύτερη φάση εμένα με βοήθησε πολύ που ήδη ήμουν Ελεύθερος Επαγγελματίας. Άρα ήξερα κάποια βασικά πράγματα και ήδη π.χ. πλήρωνα έναν λογιστή, πλήρωνα ΤΕΒΕ και οτιδήποτε άλλο πληρώνει ένας Ελ. Επαγγελματίας. Ακόμα πάντως κι αν δεν έχεις καμία επαφή με το business κομμάτι, αυτό είναι κάτι που το μαθαίνεις σταδιακά.

Από εκεί και πέρα, αν το σπίτι σου είναι μικρό, δεν μπορείς να το κάνεις από εκεί τόσο εύκολα. Γιατί δεν θα μπορείς να χωρέσεις τα προιόντα. Σε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ενοικιάσεις έναν άλλο χώρο. Αλλά αυτό απαιτεί επιπλέον μπάτζετ.

Όπως λέτε στο site σας, Moln στα σουηδικά σημαίνει σύννεφο. Πως επιλέξατε αυτό το όνομα;

Ήθελα όλο το site να το βλέπεις και να λες ‘αυτό είναι η Άννα’. Εγώ δεν είμαι του ήλιου, δεν είμαι της θάλασσας. Μου αρέσει πολύ η συννεφιά. Μου αρέσει η βροχή που θεωρώ ότι είναι πολύ ρομανική. Είναι το τέλειο κόνσεπτ για να χουχουλιάσεις στο σπίτι σου.

Όλο αυτό ταιριάζει με το Σουηδικό σκηνικό. Συν ότι επειδή είναι Σουηδική λέξη, έφτιαξα όλο το eshop με μια σκανδιναβική αισθητική. Επίσης είναι μια λέξη που ακούγεται ωραία και μπορεί να μπει ωραία σε ένα λογότυπο.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Μέσα στα επόμενα βήματα είναι σίγουρα να ανοίξω και ένα φυσικό κατάστημα. Από εκεί και πέρα, τα επόμενα προϊόντα που θα έρθουν θα είναι πάλι custom. Θέλουμε να είναι όσο γίνεται πιο μοναδικά. Τα συγκεκριμένα προϊόντα θα έχουν σχέση και με γάμο- βάφτιση. Ένα από αυτά, για παράδειγμα, θα είναι ρόμπες όπου θα μπορείς να γράψεις πάνω ο,τι θες. Γενικότερα όλα τα προϊόντα που μπαίνουν στο brand θέλω να είναι προϊόντα που θα τα αγόραζα και εγώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + twenty =