αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑAnkiti Bose: Ξεκίνησε στα 23 της και έχτισε μια startup αξίας 1 δισ. δολαρίων

Ankiti Bose: Ξεκίνησε στα 23 της και έχτισε μια startup αξίας 1 δισ. δολαρίων

Η πορεία της Zilingo Pte για να γίνει μια πλατφόρμα μόδας με αποτίμηση που προσεγγίζει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014, όταν η Ankiti Bose, τότε αναλύτρια της Sequoia India, συζυτούσε με έναν γείτονα σε ένα πάρτι στην ινδική τεχνολογική πρωτεύουσα Bengaluru.

Η Bose, τότε 23 ετών, και ο Dhruv Kapoor, ένας 24χρονος μηχανικός λογισμικού, γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι είχαν συμπληρωματικές δεξιότητες και παρόμοιες φιλοδοξίες να δημιουργήσουν τη δική τους startup. Τέσσερις μήνες αργότερα είχαν εγκαταλείψει τη δουλειά τους και ο καθένας είχε βάλει τις αποταμιεύσεις των 30.000 δολαρίων για να ιδρύσουν την Zilingo, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιτρέπει σε μικρούς εμπόρους στη Νοτιοανατολική Ασία να αναδειχθούν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η εταιρεία με έδρα τη Σιγκαπούρη ανέφερε ότι συγκέντρωσε 226 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως η Sequoia Capital και η Temasek Holdings Pte. Η τελευταία χρηματοδότηση αποτιμά την Zilingo στα 970 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Αυτό κάνει την 27χρονη Bose μεταξύ των νεώτερων γυναικών επικεφαλής στελεχών που ηγούνται μια startup τέτοιου μεγέθους της στην Ασία.

Οι γυναίκες ιδρυτές παραμένουν ένα σπάνιο φαινόμενο στον παγκόσμιο χάρτη των startups. Από τις 239 νεοσύστατες επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από επιχειρηματικά κεφάλαια ανά τον κόσμο αξίας τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, μόνο οι 23 έχουν ιδρυτή γυναίκα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Pitchbook τον Μάιο του περασμένου έτους.

“Ήμασταν μια χούφτα ανθρώπων στα 20-κάτι τους με τίποτα άλλο εκτός από αυτό το όνειρο και αποφασίσαμε να το κυνηγήσουμε”, λέει η Bose.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =