αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑAmazon: «Ναυάγησε» η εξαγορά της iRobot

Amazon: «Ναυάγησε» η εξαγορά της iRobot

Η Amazon ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην προγραμματιζόμενη εξαγορά της iRobot, με τις δύο εταιρείες να αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση ότι «δεν υπάρχει δρόμος για την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για τη συμφωνία».

Ουσιαστικά η συμφωνία τέθηκε εν αμφιβόλω όταν δημοσίευμα της Wall Street Journal πριν λίγες ημέρες ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να προσφέρει ρυθμιστική έγκριση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, ξεκίνησε έρευνα τον Ιούλιο, λέγοντας ότι η προτεινόμενη συμφωνία θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα η Amazon να εμποδίσει τους ανταγωνιστές της iRobot να ανταγωνίζονται στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της Amazon. Η επιτροπή υποστήριξε ότι η Amazon θα μπορούσε να διαγράψει ή να μειώσει την εξέχουσα θέση των ανταγωνιστικών προϊόντων στα αποτελέσματα αναζήτησης ή αλλού.

«Είμαστε απογοητευμένοι που δεν μπόρεσε να προχωρήσει η εξαγορά του iRobot από την Amazon», ανέφερε ο Ντέιβιντ Ζαπόλσκι, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της Amazon.

Η Amazon θα πληρώσει στην iRobot μια προηγουμένως συμφωνημένη αμοιβή λύσης της συμφωνίας ύψους 94 εκατομμυρίων δολαρίων. Η καταγγελθείσα συμφωνία, που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2022, όριζε αρχικά την αξία της iRobot σε περίπου 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Πλέον η κεφαλαιοποίησή της είναι κάτω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά τη λύση της συμφωνίας και τις προηγούμενες αναφορές ότι η ΕΕ θα κινηθεί για να εμποδίσει τη συμφωνία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − one =