αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑAmazon: Επενδύει 11 δισ. δολάρια για data centers

Amazon: Επενδύει 11 δισ. δολάρια για data centers

Ο βραχίονας cloud-computing της Amazon.com δήλωσε ότι θα επενδύσει 11 δισ. δολάρια στην πολιτεία των ΗΠΑ, Ιντιάνα για την κατασκευή κέντρων δεδομένων, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη επένδυση κεφαλαίου της πολιτείας. Ο τεχνολογικός κολοσσός υπόσχεται με τις νέες επενδύσεις τουλάχιστον 1.000 θέσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση της Amazon Web Services την Πέμπτη βασίζεται στην ήδη ισχυρή παρουσία του γίγαντα του διαδικτυακού λιανεμπορίου στην πολιτεία, όπου απασχολεί 26.000 υπαλλήλους πλήρους και μερικής απασχόλησης.

Οι νέες εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν στην κομητεία Σεντ Τζόζεφ στη βορειοκεντρική Ιντιάνα και θα στεγάσουν εξοπλισμό υπολογιστών που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του υπολογιστικού νέφους και της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης. Η Amazon δεν διευκρίνισε πόσα κέντρα δεδομένων θα δημιουργηθούν.

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου τον τελευταίο χρόνο για την κατασκευή κέντρων δεδομένων που απαιτούνται για την τροφοδοσία εφαρμογών όπως το ιογενές ChatGPT της OpenAI, καθώς προσπαθούν να επωφεληθούν απ’ αυτό που αναμένεται να αποτελέσει τον επόμενο βασικό μοχλό ανάπτυξης της βιομηχανίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 19 =