αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑAlpha Bank: Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν επέδρασε αρνητικά στην αγορά εργασίας

Alpha Bank: Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν επέδρασε αρνητικά στην αγορά εργασίας

Με θετικό μάτι βλέπει η Alpha Bank μια νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Kάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είναι στα πλάνα της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να φανεί και συνεπής στις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Στην νέα μελέτη της, η Alpha Bank σημειώνει ότι η αύξηση που έγινε τον Φεβρουάριο του 2019, δεν επέδρασε αρνητικά στην αγορά εργασίας και στην απασχόληση.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της διεύθυνσης οικονομικών μελετών της τράπεζας, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση των αντίστοιχων υποκατώτατων αποδοχών για τους νέους εργαζομένους κάτω των 25 ετών από την 1η Φεβρουαρίου του 2019 δεν επέδρασε αρνητικά στην απασχόληση.

Στο διάστημα μεταξύ 2012 και 2019, σημειώνει, «η απασχόληση σημείωσε σταθερά θετικούς ρυθμούς μεταβολής, ενώ ειδικά το 2019 φαίνεται ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν επέδρασε αρνητικά».

«Ως εκ τούτου», συνεχίζει το δελτίο, «εκτιμάται ότι μια νέα αντίστοιχη αύξηση, όπως αυτή του Φεβρουαρίου του 2019, δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απασχόληση, καθώς μάλιστα αναμένεται να συνδυαστεί με αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 2020: +0,9%, 2021: +2,2%), ως αποτέλεσμα των επενδύσεων που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 19 =