αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή σου

Πέντε μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή σου

Όλοι έχουμε πράγματα για τα οποία παραπονιόμαστε στη ζωή μας. Αλλά το σίγουρο είναι ότι με αυτό τον τρόπο… δεν αλλάζεις κάτι. Χρειάζεται να κάνεις κινήσεις που θα σε οδηγήσουν στις αλλαγές που θέλεις να δεις. Και ενώ συνήθως νομίζουμε ότι αυτό συνεπάγεται «μεγάλες αποφάσεις» και δύσκολες λύσεις, στην πραγματικότητα υπάρχουν μικρές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε και να δούμε σημαντική διαφορά στη ζωή μας. Προς το καλύτερο.

Παρακάτω λοιπόν θα δεις «στα γρήγορα» 5 τέτοιες μικρές αλλαγές που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή σου. Μήπως να ξεκινήσεις να εφαρμόζεις κάποια από αυτά τα points; Οι συγκεκριμένες συμβουλές είναι κομμάτι μιας μεγαλύτερης λίστας που έφτιαξε το αμερικανικό Success.com.

1# Σταμάτα να συγκρίνεσαι με άλλους. Το βλέπουμε συχνά. Ειδικά στην εποχή των social media που ζούμε. Πάντα θα υπάρχει κάποιος πιο πετυχημένος, πιο ωραίος ή κάποιος με περισσότερα μετάλλια από εσένα. Δεν έχει νόημα να συγκρίνεσαι συνεχώς με άλλους ή με τα «επιτεύγματα» που αναρτούν οι άλλοι στα social media. Αυτό που πρέπει να κοιτάς, είναι να είσαι καλύτερος από ότι ήσουν χτες. Έχε την δική σου εσωτερική μπάρα επιτυχίας, και αξιολόγησε τα δεδομένα με βάση αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία για εσένα, το σημείο εκκίνησης σου, και την πρόοδο που καταγράφεις.

2# Κάνε κάτι νέο κάθε εβδομάδα. Οι προβλέψιμες μέρες και συνήθειες, μας κρατούν σε ρουτίνα. Κάθε εβδομάδα, επίλεξε μια νέα μικρή αλλαγή που θέλεις να κάνεις. Σκόπιμα άλλαξε την ρουτίνα σου, και δοκίμασε κάτι νέο. Ακόμα και ένα online μάθημα, μια συνάντηση με ένα νέο άτομο ή η εξερεύνηση μιας νέας τοποθεσίας, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

3# Άκου, ακόμα και όταν θέλεις να μιλήσεις. Η ακρόαση είναι το πιο ισχυρό εργαλείο εκμάθησης και οικοδόμησης σχέσεων που έχετε στη διάθεσή σας, αλλά στην γρήγορη και τεχνολογική εποχή που ζούμε, το παραβλέπουμε. Κάντε ερωτήσεις και ακούστε πραγματικά, αντί να σκέφτεστε τι πρόκειται να πείτε στη συνέχεια. Επίσης, η πλήρης προσοχή σας είναι ένα από τα μεγαλύτερα ”κομπλιμέντα” που μπορείτε να δώσετε σε κάποιον.

4# Μη θες πάντα… να έχεις δίκιο. Η επιθυμία να είσαι πάντα σωστός, μπορεί να επισκιάσει ακόμη και την πιο ισχυρή ανθρώπινη σχέση. Το να είσαι σωστός με κάθε κόστος, μπορεί να ικανοποιήσει μια εσωτερική ανάγκη που έχεις, αλλά συχνά σε βάρος κάποιου άλλου ανθρώπου ή μιας σχέσης συνολικά. Εξέτασε αυτήν την κατάσταση: Υπάρχει μόνο μία απάντηση; Πρέπει να συμφωνήσουμε; Υπάρχουν νέες πληροφορίες εδώ που δεν έχω σκεφτεί; Ναι μπορείς να έχεις την άποψη σου. Αλλά μην έχεις μόνιμα ως Νο1 σκοπό να είσαι σωστός. Δεν έχει νόημα «να κερδίσεις την μάχη αλλά να χάσεις τον πόλεμο», σημειώνει το Success.com.

5# Αφιέρωσε χρόνο για τον εαυτό σου στο ξεκίνημα κάθε ημέρας. Συνήθως πως ξεκινάς την ημέρα σου; Πιθανότατα ξυπνάς οριακά… και φεύγεις για δουλειά αμέσως. Εδώ θα μπορούσες να κάνεις μια άλλη επιλογή: Να αφιερώνεις συγκεκριμένο χρόνο για τον εαυτό σου στο ξεκίνημα κάθε ημέρα. Η άθληση ή ένα νέο χόμπι, μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για να ξεκινάς την ημέρα σου. ‘Η μπορείς απλά να αφιερώσεις χρόνο για να ηρεμήσεις και να σκεφτείς. Όπως γράφαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, ακόμα και σπουδαία πρόσωπα όπως ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =