αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣAirgop: Το Ελληνικό brand που φτιάχνει αρωματικά αυτοκινήτου όπως ακριβώς θέλεις

Airgop: Το Ελληνικό brand που φτιάχνει αρωματικά αυτοκινήτου όπως ακριβώς θέλεις

Πως θα σου φαινόταν να έχεις ένα αρωματικό αυτοκινήτου… με το πρόσωπο σου; Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν και οι άνθρωποι πίσω από τo Airgop. Ένα Ελληνικό brand που φτιάχνει αρωματικά αυτοκινήτου όπως ακριβώς θες. «Αυτή τη στιγμή, στο brand μας, κάποιος μπορεί να βρει μια πλατφόρμα που προσφέρει προσωποποιημένα αρωματικά αυτοκίνητου, καθώς και μια συλλογή από πολύ πρωτότυπα σχέδια» σημειώνουν οι δύο άνθρωποι πίσω από την ιδέα, Κωνσταντίνος Βιγλατζής και Φίλιππος Βιγλατζής.

Οι δύο ιδρυτές μιλούν στο It’s Possible για το πως προέκυψε η ιδέα, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να ξεκινάς κάτι τέτοιο από την Ελλάδα, ενώ παραθέτουν και τα μελλοντικά πλάνα τους.

Πως προέκυψε η ιδέα για το project σας;

Η ιδέα για το www.airgop.com ξεκίνησε από την αγάπη μας για την επιχειρηματικότητα και τα αυτοκίνητα. Το αρωματικό αυτοκινήτου λόγω της κεντρικής θέσης που έχει στον καθρέπτη του αυτοκινήτου, θεωρούμε πως πέρα από το να αρωματίζει, μπορεί να είναι γίνει μέσο έκφρασης. ‘Έτσι ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε πρωτότυπα σχέδια που θα θέλαμε εμείς να έχουμε στο αυτοκίνητο μας. Μέχρι που ένας φίλος μας, μας προσέγγισε και μας ζήτησε να του τυπώσουμε μια φωτογραφία του σκύλου του. Σύντομα καταλάβαμε πως η AIRGOP πέρα από την δική μας δημιουργικότητα, μπορεί να γίνει μέσο για οποιονδήποτε θέλει να εκφράσει το οτιδήποτε και να το έχει μαζί στο αυτοκίνητο του.

Ξεκινήσαμε με έδρα την Ελλάδα. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι αυτό σε όλα τα επίπεδα; Τι έχετε δει εσείς στην πράξη, σε αυτό το πρώτο χρονικό διάστημα.

Η έδρα μας είναι η Ελλάδα, με τα γνωστά προβλήματα της. Ωστόσο «εκμεταλλευόμαστε» τα θετικά της, που αφορούν την σχέση ποιότητας/κόστους του προϊόντος μας που έχουμε σε αυτό το στάδιο. Το σχέδιο μας είναι να δοκιμάσουμε το προϊόν μας εδώ, να λάβουμε feedback, να βελτιωθούμε, έτσι ώστε να ανοίξει η AIRGOP και στην Ευρωπαϊκή αγορά. Ο στόχος μας είναι να καταφέρουμε να γίνεται η παραγωγή εδώ, και να στέλνουμε το προϊόν μας παντού στην Ευρώπη.

Αυτή τη στιγμή τι μπορεί να βρει κάποιος στο brand σας;

Αυτή τη στιγμή, στο brand μας, κάποιος μπορεί να βρει μια πλατφόρμα που προσφέρει προσωποποιημένα αρωματικά αυτοκίνητου, καθώς και μια συλλογή από πολύ πρωτότυπα σχέδια. Το brand μας αντιπροσωπεύει τη δημιουργικότητα, την αυθεντικότητα και τη δυνατότητα να δημιουργήσει κανείς οτιδήποτε τον εκφράζει.

Ποιο είναι το πρώτο feedback που έχετε από το κοινό και ποια προϊόντα βλέπετε να έχουν μεγαλύτερη ζήτηση;

Μέχρι στιγμής έχουμε ξεκινήσει πολύ δυναμικά, ξεπερνώντας τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Οι παραγγελίες είναι μοιρασμένες σε custom αρωματικά αλλά και τα αρωματικά από την δική μας σειρά. Αυτό οφείλεται ίσως και στο γεγονός πως σε κάθε παραγγελία , δίνουμε μαζί με το κρεμαστό αρωματικό δώρο ένα spray 10ml όπου κάποιος μπορεί να ψεκάζει το αρωματικό του όποτε θέλει. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι αν και στο Test Launching που τρέχαμε αρχές του καλοκαιριού είχαμε παραγγελίες μόνο από γυναικείο κοινό, πλέον που ξεκινήσαμε και επίσημα πάνω από το 80% των αγοραστών είναι άντρες.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζετε για την ανάπτυξη του brand σας;

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την ενίσχυση της παρουσίας μας στα social media και της αύξηση της παραγωγικής δυναμικής μας ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον όγκο των παραγγελιών. Μετά και τα Χριστούγεννα και με βάση το feedback των επόμενων μηνών, σχεδιάζουμε το άνοιγμα μας στην Ευρωπαϊκή αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =