αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑAiRFLOW: Μια ελληνική εταιρία που θέλει να πρωταγωνιστήσει στον κόσμο των drone

AiRFLOW: Μια ελληνική εταιρία που θέλει να πρωταγωνιστήσει στον κόσμο των drone

«Το AiRFLOW είναι η πλατφόρμα υλικού & λογισμικού drone που επιτρέπει την αξιοποίηση τους για παροχή πολλών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας ανεξαρτήτου αγοράς και τομεά», κάπως έτσι περιγράφει, με μια φράση, ο Γιώργος Δελαπόρτας το project που έχει δημιουργήσει. Είναι ο ιδρυτής του AiRFLOW.

Ο ίδιος, μιλώντας στο It’s Possible σημειώνει: «Η ομάδας μας επικεντρώθηκε στο να κατανοήσει τη δυναμική των drone, να βρει τα κενά της αγοράς και να παρουασιάσει μία ικανή, χαμηλού σχετικά κόστους, λύση για εταιρίες και επαγγελματίες ανά την Ελληνική επικράτεια, την Ευρώπη και το κόσμο».

Το «AiRFLOW» είναι αρτικόλεξο και σημαίνει:

Autonomous & Intelligent Robotic Flight for Orchestrated Work

Δηλαδή στα Ελληνικά:

Αυτόνομη & Ευφυής Ρομποτική Πτήση (πτητική μονάδα) για Ενορχηστρωμένη Εργασία

Με απλά λόγα λοιπόν το AiRFLOW είναι μια κοινή βάση για οποιαδήποτε εμπορική, στρατιωτική ή προσαρμοσμένη ανάγκη.

Παράδειγμα αυτόνομης πτήσης: https://www.youtube.com/watch?v=byjAyl6PDB0

To AiRFLOW απαριθμεί τουλάχιστον 4 παγκόσμιες πατέντες χώρια της συνολικής υποδομής που είναι πατέντα σαν πλατφόρμα. Την δυναμική του ολοκληρώνουν οι παρακάτω τεχνολογικές λύσεις:

  • ALiSA: Σύστημα αναγνώρισης φωνής και εκτέλεσης ελέγχου καθώς και πολύπλοκων σεναρίων πτήσης μέσω απλών φωνητικών εντολών. Η ALiSA είναι αρτικόλεξο και σημαίνει: AiRFLOW’s Lightweight Integrated Services Assistant. Τέλος, η ALiSA απαντά και συνδιαχειρίζεται πολύπλοκες εντολές κατευθύνοντας τον διαχειριστή της προς αποφυγή λαθών.

DEMO video: https://www.youtube.com/watch?v=1MtEsbKbc0k

  • CYCLOPS: Σύστημα αναγνώρισης προσώπων σε πραγματικό χρόνο με ταυτόχρονη καταγραφή συμβάντων και στατιστικών. Το CYCLOPS μπορεί να λειτουργήσει με οποιαδήποτε κάμερα του εμπορίου πέραν των οπτικών μέσων του AiRFLOW.

DEMO video: https://www.youtube.com/watch?v=Ie48UrA5vUM

Με την πλατφόρμα του AiRFLOW θα μπορεί μια εταιρία να πετάξει ένα ή περισότερα drones (στόλος) για να επιτελέσει μια εργασία. Η δε πτήση όπως προαναφέρθηκε, μπορεί να είναι εντελώς αυτόνομη ή ημι-αυτόνομη.

Επίσης το PERCEPTRON είναι μία άλλη καινοτομία της AiRFLOW, που σαν στόχο έχει να εισαγάγει στην αγορά των drone όλες τις ικανές πτητικές μονάδες σε μια κοινωνία, πόλη, κράτος ή ανα το κόσμο. Πιο συγκεκριμένα το PERCEPTRON είναι μια πλατφόρμα υλικού και λογισμικού που επιτρέπει σε ανεξάρτητους κατασκευαστές drone να εισαχθούν στην πλατφόρμα του AiRFLOW και υπο περιπτώσεις (και εφόσον ακολουθήσουν κάποια βασικά κατασκευαστικά πρότυπα) να επινοικιάζουν τις δικά τους drone σε εμάς. Εμείς μετά τα κάνουμε χρήση όπου υπαρχει ανάγκη και πληρώνουμε τους ιδιοκτήτες των drone με ένα σταθερό πάγιο ή δυναμικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − six =