αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑAirbnb: Ετοιμαζόμαστε για ανάκαμψη των ταξιδιών μέσα στο 2021- Ποιες νέες τάσεις θα πρωταγωνιστήσουν

Airbnb: Ετοιμαζόμαστε για ανάκαμψη των ταξιδιών μέσα στο 2021- Ποιες νέες τάσεις θα πρωταγωνιστήσουν

Η Airbnb έχει περάσει από… χίλια κύματα στην εποχή της πανδημίας, όπου τα ταξίδια περιορίστηκαν δραστικά. Ωστόσο, κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία.

Αν και ακόμα, όπως είπε η διοίκησή της, είναι πολύ νωρίς για να προβλέψει πώς θα κινηθούν οι δραστηριότητές της, ωστόσο, προετοιμάζεται για μια σημαντική ανάκαμψη των ταξιδιών μέσα στο 2021, διότι οι χώρες σταδιακά αίρουν τους περιορισμούς λόγω πανδημίας.

Ειδικότερα, την παρελθούσα χρονιά, τα έσοδα της αμερικανικής Airbnb ελαττώθηκαν σε σχέση με το 2019 κατά 30%, φθάνοντας στα 3,4 δισ. δολάρια. Εντούτοις, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών του κλάδου, ειδικά όσον αφορά τον τζίρο του τελευταίου τριμήνου του 2020. Αυτός διαμορφώθηκε στα 859 εκατ. δολάρια, μειωμένος κατά 22% από εκείνον του 2019, όταν οι προβλέψεις τον ήθελαν στα 739,7 εκατ. δολάρια.

Επιπλέον, η Airbnb δήλωσε ότι έχει ήδη σημειώσει μικρότερη πτώση στα ταξίδια φέτος από ό,τι τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020. Ο διευθύνων σύμβουλός της, Μπράιαν Τσέσκι, ανέφερε ότι η πανδημία διαμορφώνει νέα μοντέλα μετακινήσεων, όπως το ότι οι διανυκτερεύσεις σε διαμερίσματα και κατοικίες θα έχουν απήχηση σε όσους ταξιδεύουν για να δουν οικογένεια και φίλους. 

Τέλος, το πλαίσιο της τηλεργασίας θα επιτρέψει στους ανθρώπους να κάνουν συχνότερα ταξίδια το Σαββατοκύριακο ή ακόμη και να περάσουν αρκετούς μήνες μακριά από το σπίτι, όπως τόνισε, εν κατακλείδι ο κ. Τσέσκι, προσθέτοντας, ωστόσο, πως οι φετινές τάσεις στα ταξίδια δεν μπορούν να προβλεφθούν με σιγουριά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις Μπαχάμες ως την Κροατία: Ανοίγουν όλο και περισσότερα hotspots για Digital Νομάδες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 7 =