αρχικηVIRALAirbnb δεντρόσπιτα στην Ελλάδα: Πόσο κοστίζουν ανά διανυκτέρευση

Airbnb δεντρόσπιτα στην Ελλάδα: Πόσο κοστίζουν ανά διανυκτέρευση

Τι θα έλεγες να μείνεις σε ένα… δεντρόσπιτο; Στην αναζήτηση που έκανε το travel.gr μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεντρόσπιτων, ανά τον κόσμο, καταγράφηκαν πάνω από 10 καταχωρημένες περιπτώσεις στην Ελλάδα, που βρίσκονται στη Ζάκυνθο, την Κέρκυρα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Οι τιμές ανά διανυκτέρευση ξεκινούν από 80 ευρώ και φθάνουν έως τα 180 ευρώ, ενώ στην πλειοψηφία τους οι ιδιοκτήτες θέτουν ως ελάχιστη διαμονή τις 3 διανυκτερεύσεις.

Ανεπανάληπτη εμπειρία με… νυχτερινούς επισκέπτες

Σύμφωνα με τις κριτικές των επισκεπτών, η διαμονή σε δεντρόσπιτο είναι μία ανεπανάληπτη εμπειρία, η οποία όμως συνοδεύεται από μικρά ζητήματα, όπως είναι για παράδειγμα η συνύπαρξη με έντομα και κάποιες φορές και με τρωκτικά, τα οποία ουσιαστικά είναι στο φυσικό τους περιβάλλον. Επίσης, στο εσωτερικό πολλών δεντρόσπιτων η θερμοκρασία ανεβαίνει πολύ, ιδίως τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες, με αποτέλεσμα ο ύπνος να γίνεται δύσκολη υπόθεση. Στα θετικά, είναι η αίσθηση της ελευθερίας που προσφέρει η φύση, η μοναδική θέα αλλά και το παραμυθένιο που αποπνέει ένα σπίτι που βρίσκεται πάνω σε ένα δέντρο.

Treesort κατά το Resort: Πολυτελή δεντρόσπιτα προς ενοικίαση για επιστροφή στη φύση με στυλ…

Στον υπόλοιπο κόσμο, τα δεντρόσπιτα είναι πιο διαδεδομένα ως τύπος καταλύματος. Οι χώρες με τα περισσότερα δεντρόσπιτα, σύμφωνα με τον Treehouse Guide, είναι οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Χαβάης, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βραζιλία.

Στις ΗΠΑ για παράδειγμα, καταγράφονται πάνω από 40 δεντρόσπιτα πολυτελείας, με τις τιμές ανά διανυκτέρευση να ανέρχονται στα 320 ευρώ σε δίκλινο δεντρόσπιτο και το πάγιο ποσόν της καθαριότητας στα 105 ευρώ, μετά την αναχώρηση του επισκέπτη. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι διαθέσιμες ημερομηνίες για αρκετά από τα πολυτελή δεντρόσπιτα, ξεκινούν από το Νοέμβριο του 2022!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 6 =