αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑAir Mediterranean: Η νέα αεροπορική εταιρία που θα έχει ως «βάση» της το Ελ. Βενιζέλος

Air Mediterranean: Η νέα αεροπορική εταιρία που θα έχει ως «βάση» της το Ελ. Βενιζέλος

Μια νέα αεροπορική εταιρεία με αραβικά κεφάλαια και έδρα την Αθήνα ετοιμάζεται να εισέλθει στην ελληνική αγορά έχοντας ως βάση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πρόκειται για την «Air Mediterranean» (Μεσογειακές Αερογραμμές) η οποία έχει εξασφαλίσει, ήδη, την απαραίτητη τεχνική άδεια για την πραγματοποίηση πτήσεων (AOC) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και αναμένει την άδεια εμπορικής εκμετάλλευσης για να ξεκινήσει και επίσημα τις δραστηριότητές της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Euro2day.gr, η εταιρεία «Μεσογειακές Αερογραμμές» με διακριτικό τίτλο «Air Mediterranean» ιδρύθηκε πριν αρκετούς μήνες, το Σεπτέμβριο του 2015. Η σύσταση της εταιρείας έγινε μέσω της Υπηρεσίας Μιας Στάσης για τη σύσταση εταιρειών και η έδρα της βρίσκεται στο Δήμο Ν.Σμύρνης της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Η ελληνική αγορά δεν είναι άγνωστη στους ιδρυτές της νέας εταιρείας αφού δραστηριοποιούνται σε αυτήν μέσω της εταιρείας VIP πτήσεων GainJet Aviation. Η τελευταία εδρεύει επίσης στην Αθήνα, πραγματοποιεί πτήσεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή ενώ ελέγχει τη θυγατρική της αεροπορική εταιρεία GainJet Ireland η οποία εδρεύει στο Sannon της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Air Mediterranean, η εταιρεία θα δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών που συνδέονται με τις αερομεταφορές ενώ προβλέπεται δρομολόγια εντός και εκτός Ελλάδας.

Η Air Mediterranean ελέγχεται από τον σεϊχη Χαμάντ Αλί Τζ.Μ.-Θανί από το Ντουμπάι ο οποίος είναι και πρόεδρος. Το πρώτο τριμελές Δ.Σ της Air Mediterranean (προβλέπεται να είναι έως και επταμελές) συμπληρώνουν οι Φαντί-Ηλίας Χαλλακ (δ/νων σύμβουλος) και Ανδρέας Χαλλακ.

Η εταιρεία εξασφάλισε την άδεια πτήσεων (AOC) χρησιμοποιώντας ένα αεροσκάφος Μπόινγκ 737-400 το οποίο σταθμεύει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το δεύτερο αεροπλάνο ίδιου τύπου της εταιρείας αναμένεται στην Αθήνα ίσως και εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Air Mediterranean θα επιδιώξει να ανταγωνιστεί αεροπορικές εταιρείες της Ανατολικής Μεσογείου, αποφεύγοντας να ανοίξει «μέτωπο» με την Aegean Airlines.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =