αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ελληνική startup Agrifarm συμπεριλήφθηκε στο αφιέρωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επιχειρηματικά success stories

Η ελληνική startup Agrifarm συμπεριλήφθηκε στο αφιέρωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επιχειρηματικά success stories

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε η Agrifarm. Συγκεκριμένα, η Agrifam και η πρωτοβουλία της «Refarming Greece», συμπεριλήφθηκε στο μεγάλο αφιέρωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο πήραν θέση αρκετά success stories από το πεδίο της επιχειρηματικότητας.

H Agrifam είναι μια καινοτόμα συνεργατική μορφή παραγωγής και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, που με το σλόγκαν «Refarming Greece» θέλει να ωθήσει τους νέους να επιστρέψουν στη Γη. Ο ιδρυτής της startup, Δημήτρης Γκρεμυλογιάννης, είχε μιλήσει στο It’s Possible το 2017. Τι είχε πει τότε ανάμεσα σε άλλα:

Για το πως προέκυψε η ιδέα: «Ως τέταρτης γενιάς ο ίδιος μιας οικογένειας που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα στην Κεντρική Ελλάδα για αρκετές δεκαετίες, η ιδέα υπήρχε πάντα. Έπειτα, σε πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, έβλεπα ότι τα ελληνικά προϊόντα ενώ υπερείχαν σε ποιότητα, δεν είχαν την ανάλογη θέση στις διεθνείς αγορές. Η πρώτη παρουσίαση της AGRIFARM έγινε στα τέλη του 2013 σε διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματικότητας, όπου το καινοτόμο project μας «FamilyFarm» για τη συνολική διαχείριση του πρωτογενούς τομέα κέρδισε το πρώτο βραβείο. Το Φεβρουάριο του 2014 ξεκίνησε τη δραστηριότητά της ως εταιρεία».

Για το πως ακριβώς λειτουργεί: «Αποτελεί μια καινοτόμα συνεργατική μορφή παραγωγής και εμπορίας αγροτικών προϊόντων και συνολικής διαχείρισης του πρωτογενούς τομέα, μέσω μιας προσέγγισης που αποκαλούμε «RefarmingGreece». Είναι μια δικιά μας πρωτοβουλία που στοχεύει στη βελτιστοποίηση της παραγωγής μέσω όλων των εμπλεκόμενων φορέων, παραγωγοί-επιστημονικοί φορείς-καταναλωτές. Με τους παραγωγούς που συνεργαζόμαστε (μέσος όρος ηλικίας 30 ετών)τους παρέχουμε τα μέσα για την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους (π.χ. μείωση κόστους παραγωγής)και με το δικό μας brand τα πουλούμε στις διεθνείς αγορές. Έτσι καταφέρνουμε να τους πληρώνουμε σε λιγότερο από 30ημέρες και να χτίζουμε ισχυρές συνέργειες».

Για το αν υπάρχουν νέοι στην Ελλάδα που θέλουν να ασχοληθούν με τη Γη: «Η ενασχόληση των νέων με τη γη και η κοινωνική ανασύσταση της επαρχίας για εμάς αποτελεί την αιχμή του δόρατος στο όραμα που έχουμε για τον πρωτογενή τομέα στη χώρα μας. Ιδίως εάν λάβει κάποιος υπ’ όψη τη γήρανση του αγροτικού πληθυσμού, τη φυγή των νέων στο εξωτερικό και τα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Ναι, υπάρχουν και μπορούν να το κάνουν με νέα μέσα, με διαφορετικές αντιλήψεις για τη γη και σίγουρα με σχέσεις συνεργασίας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + sixteen =