αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑAgrifarm: H Ελληνική εταιρία που βοηθά τους αγρότες κάτω των 35 ετών

Agrifarm: H Ελληνική εταιρία που βοηθά τους αγρότες κάτω των 35 ετών

Τα μικρά κτήματα και οι μικροί γεωργοί κυριαρχούν στην αγροτική παραγωγή της Ελλάδας. Περισσότερες από 325,000αγροτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι επιχειρήσεις μικρής κλίμακας, με τους αγρότες να έχουν ή να καλλιεργούν εκτάσεις μικρότερες από 2 εκτάρια. Ένας από αυτούς ήταν και ο ιδρυτής της Agrifarm, ο οποίος σκέφτηκε πως οι συνεργασίες μεταξύ αγροτών προσφέρουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και οφέλη όπως η μείωση του κόστους παραγωγής και μετακίνησης, για όλους όσους εμπλέκονται, επιτρέποντάς τους να αυξήσουν την παραγωγή τους και να επικεντρωθούν στην καλλιέργεια ποιοτικών προϊόντων. Με χρηματοδότηση από την ΕΕ, η εταιρεία δημιούργησε ένα δίκτυο 55 αγροτών, από τους οποίους προμηθεύεται τα προϊόντα της, εξασφαλίζοντάς τους έτσι ευκαιρίες απασχόλησης και ανάπτυξης.

Έχοντας ήδη λάβει αρκετά βραβεία παγκοσμίως, η Agrifarm παράγει κυρίως ρύζι και όσπρια, βασίζοντας την παραγωγή σε καινοτόμες, φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, οι οποίες περιορίζουν τη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, χρησιμοποιούν αισθητήρες για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού και προωθούν την καλλιέργεια τοπικών ποικιλιών, οι οποίες είναι πιο ανθεκτικές και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον..

Η εταιρεία προσφέρει επίσης τεχνογνωσία σε νέους αγρότες, αγοράζει την παραγωγή τους και την εξάγει σε αγορές του εξωτερικού, χτίζοντας έτσι δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους παραγωγούς σε έναν ιδιαίτερα ευμετάβλητο κλάδο.

Ο Δημήτρης Γκρεμυλλογιάννης, ιδιοκτήτης της Agrifarm λέει: «Η πρωτοβουλία μας επιτρέπει στους αγρότες να συνεργάζονται και να μοιράζονται αγροτική τεχνογνωσία και γνώση, βελτιστοποιεί την παραγωγής τους και προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, δίνοντάς τους όλα τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται για να αναπτύξουν περαιτέρω τις δουλειές τους.»

Με μόλις το 6% των αγροτών στην ΕΕ να είναι κάτω των 35 ετών και με περισσότερους από τους μισούς να είναι άνω των 55 ετών, ο κοινωνικός αντίκτυπος της Agrifarm είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς η ηλικία των νέων αγροτών που στηρίζει δεν ξεπερνάει τα 35 έτη. Η εταιρεία έδωσε τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τα οικογενειακά κτήματα, αντί να αναζητήσουν άλλες επιλογές εργασίας στα αστικά κέντρα, όπου πιθανόν οι ευκαιρίες είναι περισσότερες, και προσέλκυσε περισσότερους νέους ανθρώπους στον κλάδο, προσφέροντάς τους ένα σημαντικό εισόδημα.

Ο Γιώργος Αποστολίδης, αγρότης στον Άγιο Κωνσταντίνο Φαρσάλων ο οποίος συνεργάζεται με την Agrifarm, δηλώνει: «Πιστεύω ότι η συνεργασία μεταξύ μικρών αγροκτημάτων είναι το κλειδί για την ανάπτυξή μας και μακροπρόθεσμα μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα μαζί.»

Η στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) είναι προτεραιότητα για την Ε.Ε. καθώς αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της Ευρώπης.

(Δελτίο Τύπου)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο