αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ευγενικές φράσεις για να αφοπλίσεις αμέσως ένα αγενές άτομο

Πέντε ευγενικές φράσεις για να αφοπλίσεις αμέσως ένα αγενές άτομο

Όταν κάποιος είναι αγενής μαζί σου, μπορεί να είναι δύσκολο να μην εκνευριστείς. Η αρχική σας αντίδραση είναι συνήθως να δώσετε μια επιθετική απάντηση. Ωστόσο, αν αντισταθείτε στον πειρασμό να θυμώσετε, θα μπορέσετε να απαντήσετε στα ακατάλληλα σχόλια χωρίς να χρειαστεί να πέσετε στο επίπεδό του άλλου.

Δείτε τις πέντε απλές φράσεις που μπορούν να αφοπλίσουν αμέσως τους αγενείς ανθρώπους, έτσι όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό Truth Theory.

Σε ευχαριστώ

Το να πείτε «ευχαριστώ» μπορεί να ακούγεται σαν μια απλή χειρονομία, αλλά θα εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε ότι μπορεί να αλλάξει γρήγορα την πορεία μίας συνομιλίας. Το «ευχαριστώ» είναι μια φράση που χρησιμοποιούμε συχνά για να δείξουμε εκτίμηση, και αν το πείτε σε κάποιον που είναι αγενής, μπορεί να του δείξει ότι δεν είστε θυμωμένοι. Οι αγενείς άνθρωποι το απολαμβάνουν… όταν οι άλλοι θυμώνουν και γίνονται αγενείς. Εάν δαγκώσετε τη γλώσσα σας και παραμείνετε ευγενικοί, σημαίνει ότι αναγνωρίζετε την αγένεια του ατόμου και έχετε επιλέξει να μην αφήσετε τη συμπεριφορά του να σας επηρεάσει.

Έχεις δίκιο

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεχτούν την άποψη κάποιου άλλου. Εάν υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό που λέει το άλλο άτομο, χρησιμοποιήστε αυτή τη φράση και θα σταματήσει το άτομο αυτά που λέει. Η συζήτηση θα διακοπεί και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες η συζήτηση να εξελιχθεί σε διαμάχη.

Με πληγώνεις με αυτό που κάνεις

Εξηγήστε ότι σας πληγώνει. Μερικές φορές αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώσετε κάποιον ότι δεν σας αρέσει αυτό που λέει και ότι σε προσβάλλει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άλλοι μπορεί να μην ξέρουν πώς σας επηρεάζουν τα λόγια τους, οπότε αν μιλήσετε μπορεί να μπορέσουν να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους και να ζητήσουν συγγνώμη. Η χρήση αυτής της φράσης θα μπορούσε επίσης να σας προστατεύσει από ακατάλληλες και αγενείς συμπεριφορές στο μέλλον.

Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση τώρα

Δυστυχώς, οι αγενείς άνθρωποι δεν νοιάζονται πάντα για το ποιον βλάπτουν. Αν τους κάνετε γνωστά τα συναισθήματά σας και δεν τους σταματήσετε, αυτή η φράση θα το κάνει. Η χρήση αυτής της φράσης θα τους δείξει ότι δεν εκτιμάτε πλέον τη συζήτηση και ότι δεν θέλετε να ανεχτείτε την αγενή συμπεριφορά τους.

Πάντα έχεις κάτι αρνητικό να πεις, έτσι δεν είναι;

Αυτή η φράση μπορεί επίσης να βοηθήσει τον άλλον να επαναξιολογήσει τη συμπεριφορά του και να σκεφτεί τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα του. Εστιάζοντας την προσοχή στο γεγονός ότι έχουν συχνά αρνητική απάντηση, τονίζετε την αρνητική τους συμπεριφορά και αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να επανεξετάσουν αυτά που λένε στο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − nine =