αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑAcademy Gardens: Ξεκινούν τα έργα για το εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Academy Gardens: Ξεκινούν τα έργα για το εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Άνοιξε ο δρόμος για τις… μπουλντόζες στην έκταση του πρώην εργοστασίου της Κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60 και Ηρούς), στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του δεύτερου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) που απαιτείται για την υλοποίηση της μεγαλύτερης εμπορικής ανάπτυξης των τελευταίων ετών στην πόλη της Αθήνα. Το Π.Δ. προβλέπει την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος όπου θα υλοποιηθεί ο εμπορικός πολυχώρος Academy Gardens που αποτελεί επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ.

To συγκεκριμένο Διάταγμα που υπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μαζί με αυτό για τον τον καθορισμό των όρων δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος ανάβουν το “πράσινο φως” για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Τα επόμενα βήματα

Τη δημοσίευση του δεύτερου Π.Δ. σε ΦΕΚ (το πρώτο έχει δημοσιευθεί), διαδέχεται η διαδικασία έκδοσης άδειας δόμησης που υπολογίζεται ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε περίπου τρεις μήνες. Στο μεσοδιάστημα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η εταιρεία-φορέας ανάπτυξης του έργου Artume, που ελέγχει το BlackRock Europe Property Fund III, θα προχωρήσει στη διενέργεια διαγωνισμού για την επιλογή της τεχνικής εταιρείας που θα κατασκευάσει τον εμπορικό πολυχώρο. Πρόκειται για κατασκευαστικό αντικείμενο με προϋπολογισμού της τάξης των 180 εκατ. ευρώ που εκτιμάται ότι θα διεκδικήσουν οι περισσότερες εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου.

Αυτή τη στιγμή, όπως εξηγεί ο επικεφαλής της Artume Γιώργος Τσουκαλάς, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία προσδιορισμού του χρηματοοικονομικού μοντέλου του έργου, όπως και του μείγματος μισθωτών των χώρων. Χρονικός ορίζοντας για την έναρξη λειτουργίας του πολυχώρου είναι τα Χριστούγεννα του 2021.

Το Academy Gardens θα διαθέτει μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια (GLA) 55.000 τ.μ., δομήσιμη επιφάνεια 48.000 τ.μ., συνολική δόμηση 120.000 τ.μ. και θα βρίσκεται σε έκταση 24 στρεμμάτων που αντιστοιχεί στα πρώην ακίνητα των εργοστασίων Βαγιωνή και Μουζάκη.

Θα έχει συντελεστή δόμησης 2,1, μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτηρίων 21 μέτρα, ενώ θα περιλαμβάνει εμπορικούς χώρους, καταστήματα εστίασης και κινηματογράφους.

Η ανάπτυξη συνοδεύεται με την υλοποίηση μνημονίου συνεργασίας που προβλέπει αντισταθμιστικές ενέργειες από την πλευρά της εταιρείας με στόχο την ανάδειξη και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και την τόνωση της απασχόλησης.

Οι πρώτες εκσκαφές, λίγο πριν το τέλος του 2018, θα σηματοδοτήσουν το τέλος γραφειοκρατικών περιπετειών περίπου 11 χρόνων, με αφετηρία τα Χριστούγεννα του 2007 οπότε η κλωστοϋφαντουργία Ελ.Δ.Μουζάκη πώλησε στην Artume A.E. το οικόπέδό της επί των οδών Λ. Κηφισού 60 και Ηρούς στην Αθήνα, έναντι 37 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 19 =