αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑAναλυτές Goldman Sachs: Αυτές είναι οι μετοχές που θα ανέβουν

Aναλυτές Goldman Sachs: Αυτές είναι οι μετοχές που θα ανέβουν

Με το χρηματιστήριο να σημειώνει συνεχώς νέα ιστορικά υψηλά και τη μεταβλητότητα να υποχωρεί σταθερά -συνδυασμός που καθιστά την επιλογή μετοχών δυσκολότερη από ποτέ- οι αναλυτές της Goldman Sachs, την τρέχουσα εβδομάδα, εντόπισαν ένα καλάθι μετοχών που υποστηρίζουν ότι έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν σημαντικά υψηλότερα με βάση τη νέα δυναμική της αγοράς.

Ειδικότερα, οι αναλυτές της Goldman εντόπισαν μετοχές οι οποίες, όπως σημειώνουν, ότι είναι πιο πιθανό να κινηθούν με βάση τους “μικροοικονομικούς” παράγοντες [φορολογική μεταρρύθμιση, δαπάνες για υποδομές και εταιρικές ειδήσεις] παρά τους “μακροοικονομικούς” [εκλογές 2020 ή νόμοι δημοσιονομικής τόνωσης, όπως ο νόμος CARES (σ.μ. για την ανακούφιση της οικονομίας και των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της πανδημίας) ή το Σχέδιο Διάσωσης (σ.μ. το πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που υπέγραψε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν)].

Οι αναλυτές εντόπισαν τις επιλογές τους με βάση το σκορ διασποράς που εμφανίζει κάθε μετοχή, το οποίο αποτελεί τρόπο μέτρησης του εύρους των πιθανών αποδόσεων ενός περιουσιακού στοιχείου με βάση τις προηγούμενες αποδόσεις του και τη μεταβλητότητά του.

Όσο υψηλότερο είναι το σκορ διασποράς, τόσο πιο ευαίσθητη είναι μια μετοχή σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές ειδήσεις (όπως π.χ. ένας νέος διευθύνων σύμβουλος ή μια σημαντική εξέλιξη σε έναν συγκεκριμένο κλάδο) και τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να κινηθεί αρκετά ώστε να δώσει στους επενδυτές πλεονέκτημα έναντι άλλων παικτών της αγοράς.

Η L Brands, ιδιοκτήτρια των εμπορικών σημάτων Victoria’s Secret και Bath & Body Works, κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα της Goldman.

Ακολουθούν η εταιρεία διαδικτυακού λιανικού εμπορίου Etsy, η βιοτεχνολογική εταιρεία Biogen και η Tesla, και στη συνέχεια η εταιρεία γενετικής ανάλυσης Illumina, η επιχείρηση ιατρικών συσκευών Align Technology και ο πάροχος υπηρεσιών cloud Akamai Technologies.

Ο πάροχος πληροφορικής DCX Technology, ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και η εταιρεία διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών Penn National Gaming, συμπληρώνουν την κορυφαία δεκάδα.

“Οι μετοχές με υψηλό σκορ διασποράς είναι πιο πιθανό να αντιδράσουν περισσότερο σε ιδιοσυγκρασιακές, εταιρικές ειδήσεις (είτε καλές, είτε κακές) και να παράσχουν ευκαιρίες υψηλής απόδοσης στους επενδυτές”, αναφέρει στην έκθεσή της η ομάδα αναλυτών της Goldman, με επικεφαλής τον στρατηγικό αναλυτή μετοχικών αξιών Ντέιβιντ Κόστιν.

Βασικό υπόβαθρο

Η επιταχυνόμενη διάθεση των εμβολίων κατά του κορονοϊού, τα τρισεκατομμύρια δολάρια δημοσιονομικής τόνωσης των κρατών και η επερχόμενη έκρηξη από την επανεκκίνηση των οικονομιών, ενισχύουν την επενδυτική εμπιστοσύνη και τροφοδοτούν την άνοδο του χρηματιστήριου που σημειώνει το ένα ιστορικό υψηλό μετά το άλλο. Καθώς ξεκινά η περίοδος ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων, τα στοιχεία που συγκεντρώνει η FactSet δείχνουν ότι τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου είναι ιδιαίτερα ισχυρά σε όλο το εύρος του ταμπλό, με το 81% των επιχειρήσεων που απαρτίζουν τον δείκτη S&P 500 να ξεπερνά μέχρι στιγμής τις προσδοκίες των αναλυτών.

Εντυπωσιακός αριθμός

Στο 95% διαμορφώνεται το ποσοστό των μετοχών του δείκτη S&P 500 που ήταν διαπραγματεύσιμες την προηγούμενη εβδομάδα υψηλότερα από τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Wall Street Journal – είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από το φθινόπωρο του 2009 και μετά. Πρόκειται για ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο διότι δείχνει ότι η τρέχουσα “αγορά των ταύρων” αγγίζει ένα ευρύ φάσμα μετοχών σε διάφορους τομείς δραστηριότητας και δεν περιορίζεται μόνο σε μια μικρή ομάδα τεχνολογικών τίτλων.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 4 =