αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑAκίνητα φιλέτα σε Κρήτη, Κω και Εκάλη που βγαίνουν στο σφυρί

Aκίνητα φιλέτα σε Κρήτη, Κω και Εκάλη που βγαίνουν στο σφυρί

Ένα σημαντικό αριθμό πλειστηριασμών, οι οποίοι περιλαμβάνουν ακίνητα φιλέτα, τουριστικά καταλύματα, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και κατοικίες γνωστών ονομάτων που άλλοτε πρωταγωνιστούσαν στην εγχώρια επιχειρηματική ζωή επιφυλάσσει ο Απρίλιος.

Την αυλαία σε επίπεδο της υψηλότερης τιμής πρώτης προσφοράς ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα μια έκταση 327 στρεμμάτων στον Καρτερό του Ηρακλείου Κρήτης, η οποία έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 6 Απριλίου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 6.584.100 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Eurobank. Ένα μεγάλο τμήμα του ακινήτου είναι σχεδόν επίπεδο με ελαφριές κλίσεις ενώ διαθέτει  ανεμπόδιστη θέα προς το Κρητικό Πέλαγος και το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης.

Το βόρειο τμήμα έχει μεν πρόσωπο στην παλαιά εθνική οδό Ηρακλείου -Αγίου Νικολάου, αλλά έχει μεγάλη υψομετρική διαφορά με τη στάθμη του δρόμου οπότε δεν εξασφαλίζεται η πρόσβαση από αυτόν.

Επιπλέον, ένα τμήμα του ακινήτου έχει έντονες κλίσεις, ανώμαλη μορφολογία, συνορεύει με ρυάκι και η αξιοποίηση του παρουσιάζει κατασκευαστικές δυσκολίες ενώ το νότιο τμήμα φτάνει μέχρι τη νέα Εθνική Οδό.

Η πρόσβαση σήμερα γίνεται δια μέσου της δημοτικής οδό Καρτερού – Πρασσά, από παράδρομο του ΒΟΑΚ μέσω ακινήτου το οποίο βρίσκεται στην ιδιοκτησία του ελληνικού στρατού (χωμάτινη οδός).

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, τα όρια του ακινήτου δεν είναι σαφώς υλοποιημένα επί του εδάφους, γειτνιάζει με έκταση η οποία ανήκει στο στρατόπεδο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση καθώς και με τον χώρο όπου αναπτύσσεται η λαχαναγορά Ηρακλείου και με χώρο της διεύθυνσης καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται η γειτνίαση με τις εγκαταστάσεις του δήμου όπου γίνεται η συλλογή των σκουπιδιών ανακύκλωσης, με το αεροδρόμιο και με την Εθνική Οδό, κατά διαστήματα είναι αισθητή η δυσοσμία και η ηχορύπανση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην έκθεση της εκτίμησης, γίνεται ειδική αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα το ακίνητο.

Συγκεκριμένα, ως βέλτιστη αξιοποίηση της έκτασης προτείνεται η ανάπτυξη εμπορικού κέντρου, σχέδιο το οποίο είχε μελετηθεί στο παρελθόν.

Την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για το 4 αστέρων ξενοδοχείο Ammos Resort στην θέση Άγιος Ιωάννης της Αντιμάχειας στην Κω με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στα 5,475 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η dovalue.

Το εν λόγω ακίνητο αφορά σε ένα αγροτεμάχιο επιφάνειας 13,6 στρεμμάτων στο οποίο έχει ανεγερθεί ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 4 αστέρων, που αποτελείται από δυο διώροφες πτέρυγες με υπόγειο.

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το 1991 και λειτουργούσε κανονικά μέχρι το 2005 οπότε και έκλεισε τις πόρτες του.

Μέχρι το 2009 παρέμεινε κλειστό ενώ στη συνέχεια πέρασε σε νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος υλοποιεί μια σειρά από εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Με τη νέα του μορφή το ξενοδοχείο ανοίγει και πάλι τις πόρτες του το 2010 ενώ η δυναμικότητά του ορίζεται σε 108 δωμάτια και 239 κλίνες.

Το σφυρί αναμένεται να χτυπήσει ακόμη μια φορά για την πολυτελή κατοικία στην Εκάλη, η οποία ανήκει στην εταιρεία Greenview Properties, η οποία φαίνεται να είναι η συνέχεια της εταιρείας Lady Inside.

Η Lady Inside υπήρξε επιχείρηση συμφερόντων των αδελφών Σάκη και Σάββα Χατζηιωάννου, οι οποίοι στο παρελθόν άφησαν το δικό τους στίγμα στην εγχώρια λιανική ένδυσης μέσα από την αλυσίδα των Sprider Stores.

Αν και η Lady Inside το 2013 τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης, το 2020 κάνει την επανεμφάνισή της ως ενεργή, έχοντας, ωστόσο, διαφορετική επωνυμία μετά την μετονομασία της σε Greenview Properties, τροποποιημένο καταστατικό και διαφορετικά μέλη στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο πλειστηριασμός, που έχει δρομολογηθεί για τις 6 Απριλίου αφορά σε ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 1.186 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ρόδων στην Εκάλη.

Στο εν λόγω οικόπεδο έχει κατασκευαστεί μονοκατοικία με επιφάνεια 722 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.821.854 ενώ επισπεύδουσα είναι η Fuse BBDO Communication.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 6 =