αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈξι πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κυνηγάς στη ζωή σου

Έξι πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κυνηγάς στη ζωή σου

Ίσως είναι στην ανθρώπινη φύση, κάτι που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας που ήταν κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες, αλλά η επιθυμία να κυνηγήσουμε πράγματα στη ζωή είναι έντονη. Ωστόσο, εάν κάνουμε κακές επιλογές για το τι θα κυνηγήσουμε, η αποτυχία μπορεί να μας προκαλέσει δυσαρέσκεια και θλίψη.

Γι’ αυτό θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά πριν προσπαθήσετε να κυνηγήσετε κάποιον συγκεκριμένο στόχο στη ζωή. Μια λάθος επιθυμία μπορεί να μην σας φέρει πιο κοντά σε αυτό που πραγματικά θέλετε.

Για να διασφαλίσουμε ότι θα αποφύγετε τέτοιες μάταιες… αποστολές, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με μερικές από τις πιο συνηθισμένες. Εδώ είναι 6 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κυνηγάς στη ζωή σου.

1# Χρήματα. Ας μην προσποιούμαστε ότι τα χρήματα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των απλών ανθρώπων- επειδή το κάνουν. Παρόλα αυτά, συχνά υπάρχει υπερβολική εστίαση στη συσσώρευση ολοένα και περισσότερων χρημάτων. Προσπαθούμε συνεχώς να αποκτήσουμε περισσότερο πλούτο γιατί πιστεύουμε ότι θα λύσει όλα μας τα προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι μόλις ξεπεράσετε ένα συγκεκριμένο επίπεδο εισοδήματος ή χρημάτων στην τράπεζα, το όφελος που αισθάνεστε από κάθε επιπλέον ευρώ είναι ελάχιστο. Θυμήσου και το άρθρο: Καθηγητής του Harvard λέει ότι αν κερδίσεις 20 εκατ. στο Λόττο δεν θα σε κάνουν ευτυχισμένο- Εδώ είναι τα 4 πράγματα που θα σε κάνουν

2# Τελειότητα. Επίσης ένα θέμα στο οποίο έχουμε αναφερθεί πολλές φορές: Η τελειομανία. Για κάποιους, η επιθυμία να είναι οι καλύτεροι σε κάτι, είναι αυτό που τους ωθεί. Θέλουν να γίνουν οι καλύτεροι σε μια συγκεκριμένη δεξιότητα ή τέχνη. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν κάτι καλό, μπορεί να οδηγήσει σε… μαρτύριο και απόγνωση εάν αποτύχετε να φτάσετε στην κορυφή. Όταν η τελειομανία σταματά σε μια δεξιότητα, μπορεί να σε σαμποτάρει. Είναι πολύ καλύτερο να αναζητάτε βελτίωση εντός πρακτικών ορίων. Θέτοντας ρεαλιστικά πλάνα για το τι μπορείτε να επιτύχετε.

3# Νεότητα. Το βέλος του χρόνου δείχνει… προς τα εμπρός από τη γέννηση προς το θάνατο. Όσο ζοφερό κι αν είναι αυτό, είναι η αλήθεια. Έτσι, με το πέρασμα κάθε μέρας, μήνα και έτους, δεν πρέπει να λαχταράτε αυτό που έχει προηγηθεί. Το να προσπαθείς να κολλήσεις στη δόξα του παρελθόντος που ξεθωριάζει είναι μια άσκοπη πρακτική. Απολαύστε με κάθε τρόπο τις αναμνήσεις, αλλά αποδεχτείτε τη γήρανση σας ως αναπόφευκτο. Μπορείς να είσαι νέος στην καρδιά και νέος στο μυαλό, αλλά να ξέρεις ότι δεν θα είσαι πάντα νέος στο σώμα. Και είναι ΟΚ.

4# Θες να γίνεις διάσημος; Ίσως θέλεις οι άλλοι να μάθουν… το όνομα σου. Αλλά αυτό από μόνο του δεν θα σε βοηθήσει στην ζωή σου. Μάλλον δεν θα σε κάνει πιο πετυχημένο στη δουλειά σου ή ευτυχισμένο. Αντίθετα, η φήμη συχνά γυρίζει μπούμερανγκ σε αυτούς που την κατακτούν, με προσωπικά προβλήματα- όχι ασυνήθιστα μεταξύ των διάσημων.

5# Αποδοχή. Οι διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις και σχέσεις παίζουν τεράστιο ρόλο στην αξιολόγηση της ζωής μας. Λαχταρούμε να μας συμπαθούν οι άνθρωποι και να εγκρίνουν τις επιλογές που κάνουμε, αλλά αυτό μπορεί να μας οδηγήσει σε έναν σκοτεινό δρόμο. Το να έχεις μια συνεχή ανάγκη για έγκριση, δίνει την ευτυχία σου στα χέρια άλλων ανθρώπων. Ετσι η διάθεσή σου υποφέρει. Μην βασίζεστε ποτέ στη έγκριση και στην υποστήριξη τρίτων. Αυτή είναι η ζωή σου, γι’ αυτό ζήσε την όπως θέλεις.

6# Υλικά αγαθά. Ο καταναλωτισμός είναι διάχυτος στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ωστόσο λίγοι άνθρωποι αναρωτιούνται εάν τα πράγματα που αγοράζουν τους φέρνουν τίποτα άλλο εκτός από ένα στιγμιαία ευχαρίστηση. Πολύ συχνά περιβάλλουμε τον εαυτό μας με υλικά αγαθά που δεν κάνουν τίποτα για να ενισχύσουν την ευχαρίστηση στη ζωής μας. Αν θες να κινηθείς πιο σωστά, είναι πολύ πιο χρήσιμο να ξοδεύεις χρήματα σε εμπειρίες που θα σου μείνουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − two =