αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν ξεκινήσεις κάτι δικό σου: Μια Business & Life coach εξηγεί

Πέντε ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν ξεκινήσεις κάτι δικό σου: Μια Business & Life coach εξηγεί

Τελικά πως μπορείς να φτάσεις εκεί που θες; Μεγάλο ερώτημα, πίσω από το οποίο ίσως βρίσκονται πολλές απαντήσεις. Η αρχή όμως, μπορεί να γίνει με 5 ερωτήσεις. Το It’s Possilble συνάντησε την Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη, για να μας εξηγήσει πως ακριβώς μπορούμε να κάνουμε αυτή την αρχή.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα όταν θέλουμε να κάνουμε κάτι στη ζωή μας, είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε κάτσει να σκεφτούμε ακριβώς αυτό που θέλουμε να κάνουμε και σε ποια επιθυμητή κατάσταση θέλουμε να φτάσουμε», λέει αρχικά η ίδια.

Και συνεχίζει: «Όλοι θέλουμε να γίνουμε πετυχημένοι. Όμως η επιτυχία για τον κάθε ένα από εμάς ορίζεται με διαφορετικό τρόπο. Άρα λοιπόν πρέπει να βρούμε τον μεγάλο στόχο μας».

Όπως εξηγεί η ίδια, υπάρχουν 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας, πριν ξεκινήσουμε κάτι (π.χ. ένα business project ή μια αλλαγή καριέρας). Έτσι θα εντοπίσουμε τον μεγάλο στόχο μας, ενώ παράλληλα θα φτιάξουμε και έναν «χάρτη» που θα μας οδηγήσει εκεί. Οι 5 ερωτήσεις είναι οι εξής:

Τι θέλω να κάνω; «Από εκεί ξεκινούν όλα», όπως σημειώνει η Μαρία Μισύρη. Για να βρεις το τι θες να κάνεις, πρέπει φυσικά να κάνεις την δική σου εσωτερική αναζήτηση, και να ορίσεις τον στόχο σου. Το που θες, δηλαδή, να φτάσεις.

Που θέλω να το κάνω; Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσεις, είναι ο τόπος στον οποίο θα βάλεις σε εφαρμογή το σχέδιο σου. «Όταν κλείνεις τα μάτια και σκέφτεσαι τον εαυτό σου, που τον σκέφτεσαι;» λέει η coach. Σε ποια χώρα και σε ποιο περιβάλλον.

Πότε; Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν τα όποια πλάνα τους «για αργότερα». Αλλά ακόμα κι αν θεωρούμε ότι χρειάζονται πολλά βήματα για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε, πρέπει να ορίσουμε χρονικά το πως θα κινηθούμε. «Αν δεν ορίσεις το ‘πότε’, πάντα ο εγκέφαλος και το υποσυνείδητο σου θα το ορίζει ως κάτι δευτερεύον, που θες να το κάνεις κάποια στιγμή στο μέλλον», τονίζει η Μαρία Μισύση. Και κάπου εκεί αρχίζει η αναβλητικότητα. Μόνο όταν ορίσεις τον χρόνο, θα ξεκινήσεις να δρας.

Γιατί; «Βλέπουμε παιδιά που θέλουν να μπουν σε κάποια συγκεκριμένη σχολή. Αν όμως τα ρωτήσεις γιατί, δεν ξέρουν να απαντήσουν. Με αυτό το πράγμα, πορευόμαστε και σε πολλές φάσεις σε όλη την ζωή μας», λέει η coach. Πριν απαντήσουμε στο γιατί θέλουμε να κάνουμε κάτι, είναι σημαντικό να έχουμε εξετάσει τις αξίες μας.

Πως; Κάπου εδώ, η θεωρία πρέπει να «μεταφραστεί» σε ένα ρεαλιστικό πλάνο. Μπορείς να ξεκινήσεις με μικρά βήματα. Και σιγά- σιγά θα χτίσεις ένα πλάνο που θα σε οδηγήσει στον στόχο σου. «Η γνώση που αποκομίζεις από τα πρώτα σου βήματα, σε βοηθά να πας και στα επόμενα. Όταν λύσεις το κουβάρι, έχει γίνει η μισή δουλειά», εξηγεί η Μ. Μισύρη. Δεν χρειάζεται να φτάσεις στον τελικό στόχο σου αύριο. Όμως πρέπει να ξεκινήσεις να κάνεις τώρα τα βήματα, για να πας εκεί που θες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 4 =