αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΑν ο άλλος κάνει αυτές τις 3 διακριτικές κινήσεις σημαίνει ότι σε συμπαθεί

Αν ο άλλος κάνει αυτές τις 3 διακριτικές κινήσεις σημαίνει ότι σε συμπαθεί

Το να είσαι συμπαθής στο χώρο εργασίας – και όχι μόνο- είναι σημαντικό. Το να είσαι συμπαθής σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι άνθρωποι σε αντιλαμβάνονται ως μη ανταγωνιστικό και ευγενικό — το είδος του ατόμου στο οποίο μπορούν να βασίζονται και να αισθάνονται καλά όταν βρίσκονται κοντά του.

Φυσικά, η πρώτη εντύπωση παίζει πάντα ρόλο στο αν θα γίνουμε συμπαθείς σε κάποιον. Και είναι κάτι που αφήνει το σημάδι του και για την συνέχεια.

Αλλά πως θα καταλάβεις αν κάποιο άτομο σε συμπαθεί; Υπάρχουν διακριτικά, ασυνείδητα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος/α σε συμπαθεί. Εδώ είναι 3 διακριτικές κινήσεις που πρέπει να προσέχετε, όπως τις διαβάσαμε στο αμερικανικό inc.com.

1. Μιμείται τις κινήσεις σου

Εάν ένα άτομο σας συμπαθεί, θα μιμηθεί αυθόρμητα τις σωματικές σας στάσεις και χειρονομίες. Αυτός ο «μιμητισμός» είναι μια αρχαία διαδικασία που πηγάζει από το σύστημα νευρώνων του εγκεφάλου. Αυτό το δίκτυο σημείων του εγκεφάλου είναι η… κοινωνική κόλλα που ενώνει τους ανθρώπους.

Δοκιμάστε αυτό: Καθώς αλληλεπιδράτε με κάποιον, κάντε μια αλλαγή στη στάση σας ή σε κάποιο μέρος του σώματος. Σταυρώστε τα πόδια σας, κουνήστε ελαφρά το πόδι σας πάνω-κάτω, σταυρώστε τα δάχτυλά σας και τοποθετήστε τα στο γραφείο μπροστά σας, κ.λπ. Καθώς κάνετε ένα από αυτά, παρακολουθήστε τις κινήσεις του άλλου. «Αντιγράφει» την κίνηση που μόλις έκανες; Αν ναι, τότε βρίσκεσαι στην…  ζώνη συμπάθειας. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να εφαρμοστεί και με λέξεις.

2. Αλλαγές στην οπτική επαφή

Εδώ πρέπει να τσεκάρεις δύο μοτίβα. Πρώτον, οι άλλοι θα δείξουν διακοπτόμενη οπτική επαφή όταν σας μιλάνε: Κάθε 3 έως 5 δευτερόλεπτα θα ”ξεκλειδώνουν” το βλέμμα τους από πάνω σας και θα κοιτάζουν κάτι άλλο στο δωμάτιο ή στα χέρια τους, κ.λπ. Θα εστιάσουν εκει για άλλα 3 με 5 δευτερόλεπτα και μετά θα επιστρέφουν το βλέμμα τους πάνω σας.

Και δεύτερον, τσεκάρετε αν έχουν πιο παρατεταμένη οπτική επαφή όταν τους μιλάτε: Αντί να ”ξεκλειδώνουν” το βλέμμα τους τακτικά, θα πρέπει να προσηλώνουν το βλέμμα τους στο πρόσωπο/ μάτια σας για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Αυτό είναι σημάδι ότι είναι πλήρως συγκεντρωμένοι και ακούν αυτό που λέτε. Και φυσικά σας συμπαθούν. 

3. Έχει την τάση να σε πλησιάζει

Κάποιος που σας συμπαθεί, έχει την φυσική τάση να πλησιάζει σωματικά πιο κοντά σας. Οι ψυχολόγοι έχουν αποδείξει ότι η απόσταση μεταξύ δύο ανθρώπων είναι ένα σημάδι για το πόσο συμπαθεί το ένα άτομο το άλλο. Αυτές οι αλλαγές στη φυσική απόσταση είναι μικρές. Ο Αμερικανός ανθρωπολόγος Edward T. Hall ανέπτυξε την έννοια της «Proxemics» για την κατανόηση του φυσικού χώρου μεταξύ των ανθρώπων. Χωρίζει την απόσταση σε τέσσερις κύριες ζώνες. Οι διαφορετικές ζώνες εξυπηρετούν διαφορετικές ψυχολογικές λειτουργίες.

Αυτές οι ζώνες είναι: δημόσιος χώρος (365– 762 εκατοστά), κοινωνικός χώρος (121-365 εκατοστά), προσωπικός χώρος (45 – 121 εκατοστά) και οικείος χώρος (λιγότερο από 45 εκατοστά). Εάν ένα άτομο εισέλθει στον προσωπικό χώρο σου, αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι σε συμπαθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − eight =