αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜειώσεις φόρων ετοιμάζει ο Ολάντ στη Γαλλία

Μειώσεις φόρων ετοιμάζει ο Ολάντ στη Γαλλία

Οι μειώσεις φόρων που εξετάζονται είναι μικρότερες από εκείνες που είχε εξαγγείλει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ το καλοκαίρι, γεγονός το οποίο πιθανόν αντανακλά τον βραδύ ρυθμό της ανάκαμψης της γαλλικής οικονομίας και τις συνέπειες των προσπαθειών να μειωθεί το γαλλικό δημόσιο έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ – το όριο που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας – ως τα τέλη του 2017.

Ο Ολάντ, το ποσοστό δημοτικότητας του οποίου είναι εξαιρετικά χαμηλό, ενώ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα ότι θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στις εκλογές του Απριλίου του 2017, υποσχόταν τον Ιούνιο πως τα νοικοκυριά στη Γαλλία θα ωφεληθούν από μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος οι οποίες θα ανέρχονταν συνολικά σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ εάν η ανάπτυξη αυξανόταν σε έναν ρυθμό 1,7% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Les Échos, ο Ολάντ θα συζητήσει σχετικά με τις μειώσεις φόρων με τον πρωθυπουργό του Μανουέλ Βαλς μεθαύριο Πέμπτη, πριν το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού της Γαλλίας υποβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Γαλλίας, της δεύτερης σε μέγεθος στην ευρωζώνη, προβλέπεται τώρα ότι θα ανέλθει στο 1,5%, ποσοστό ίσο με το φετινό. Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν έκρινε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι καιρός να σταματήσει “να γίνεται λόγος για 2 δισεκατομμύρια ευρώ”.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 15 =