αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε αρνητικά πράγματα που θα σου συμβούν όταν είσαι… υπερβολικά καλός με τους άλλους

Πέντε αρνητικά πράγματα που θα σου συμβούν όταν είσαι… υπερβολικά καλός με τους άλλους

Ναι, πρέπει να είμαστε καλοί με τους άλλους ανθρώπους, να τους βοηθάμε και να τους υποστηρίζουμε όταν χρειάζεται. Ωστόσο, το να είσαι… υπερβολικά καλός με όλους, μάλλον δεν θα σε ωφελήσει.

Όλοι γνωρίζουμε άλλωστε ένα άτομο που κάνει τα πάντα για τους άλλους ανθρώπους, αλλά ξεχνά να φροντίζει τον εαυτό του.

Όταν είσαι υπερβολικά καλός, είναι πιθανό να «σαμποτάρεις» τον εαυτό σου. Εδώ είναι 5 αρνητικά πράγματα που μάλλον θα δεις να συμβαίνουν, αν μπεις σε έναν τέτοιο ρόλο.

1|| Τα όρια σου ξεπερνιούνται επανειλημμένως. Όταν αντιμετωπίζεις τους ανθρώπους με σεβασμό, αυτό είναι σπουδαίο πράγμα, ειδικά αν λαμβάνεις σεβασμό σε αντάλλαγμα. Αλλά το να είσαι υπερβολικά καλός, είναι κάτι εντελώς άλλο. Συχνά αυτό συμβαίνει λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησης και επειδή έχεις ένα αίσθημα ενοχής που λέει ότι δεν κάνεις «αρκετά» για να βοηθήσεις και να εξυπηρετήσεις τους άλλους. Ένα από τα κακά πράγματα που συμβαίνουν όταν είσαι πολύ καλός είναι να σε καταπατούν και να παραβιάζονται τα όριά σου ξανά και ξανά.

2 || Σπαταλάς τον χρόνο σου. Το να είσαι πολύ καλός μπορεί να οδηγήσει σε πολύ χαμένο χρόνο. Γιατί όλοι θα είναι έτοιμοι… να σου ρίξουν τα βάρη τους. Θα σε θέλουν πάντα για να σου λένε τα προβλήματα τους, τα εργασιακά θέματα τους, θα σου ζητούν βοήθεια για θέματα που δεν γνωρίζεις καν κοκ. Και όταν φτάσετε στο τέλος του μήνα ή του έτους, αν τα προσθέσετε πραγματικά όλα, θα δείτε ότι είναι… αρκετά μονόπλευρη η κατάσταση. Έχετε δώσει πολλά και δεν έχετε πάρει πολλά.

3 || Οι άνθρωποι νομίζουν ότι είσαι… ψεύτικος. Και μπορεί εσύ όντως να θες να βοηθήσεις, ωστόσο αρκετοί ίσως δεν θα δουν με καλό μάτι την υπερβολική καλοσύνη σου. Οταν είστε πολύ καλοί, πολλοί άνθρωποι δεν σας εμπιστεύονται και πιστεύουν ότι έχετε μια… κρυφή ατζέντα. Θεωρούν δηλαδή, ότι έχετε άλλους σκοπούς, τους οποίους δεν αποκαλύπτετε.

4 || Συμφωνείς για πράγματα που δεν θες να κάνεις. Οι άνθρωποι που είναι υπερβολικά καλοί βρίσκουν συνεχώς τον εαυτό τους να συμφωνεί να κάνει πράγματα που στην πραγματικότητα δεν θέλει να κάνει. Μπορεί να αισθάνονται υποχρεωμένοι να μιλούν για ώρες στο τηλέφωνο με έναν ενοχλητικό παλιό γνωστό ή να αναλαμβάνουν πρόσθετες εθελοντικές και εργασιακές ευθύνες που είναι υπερβολικές για αυτούς. Η λύση σε αυτό είναι να γνωρίζετε το όρια σας και να μένετε μέσα σε αυτά.

5 || Γίνεσαι μαγνήτης… για losers και ανθρώπους που γκρινιάζουν συνεχώς. Θα σε κάνει συχνά στόχο ατόμων που έχουν προβλήματα και θέλουν κάπου να τα βγάλουν. Το να ακούτε τους φίλους ή την οικογένεια και τα προβλήματά που έχουν, μπορεί να είναι ένα καλό πράγμα. Υπάρχει όμως μια λεπτή γραμμή μεταξύ του να είσαι καλός ακροατής και του να γίνεις… χαλί για θέματα άλλων ανθρώπων. Αν το κάνεις αυτό, είναι πιθανό να σε πλησιάσουν και αρκετοί losers- δηλαδή άνθρωποι που βλέπουν μόνο προβλήματα και όχι λύσεις. Αυτοί οι τύποι τείνουν να συρρέουν σε εκείνους που θα τους αντέξουν και θα αποδεχτούν τον εθισμό τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 14 =