αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ ελληνική startup Αdvantis Medical Imaging «σήκωσε» 700.000 ευρώ

Η ελληνική startup Αdvantis Medical Imaging «σήκωσε» 700.000 ευρώ

Σε μια σημαντική χρηματοδότηση έφτασε η Αdvantis Medical Imaging. Συγκεκριμένα, η ελληνική startup «σήκωσε» 700.000 ευρώ. Μια χρηματοδότηση στην οποία συμμετέχουν αρκετοί επενδυτές και πρωτοστατεί η Metavallon.

Η Αdvantis Medical Imaging ιδρύθηκε το Νοέμβριο 2015 στην Αθήνα από τη Ζωή Γιαβρή, τον Πάρι Ζιώγκα και τον Δημήτρη Ροζάκη με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων λογισμικού στον κλάδο της ιατρικής απεικόνισης, αναπτύσσοντας διαδικτυακό λογισμικό για την επεξεργασία των ιατρικών εξετάσεων. Είχε προηγηθεί πολύχρονη έρευνα στον τομέα των υπολογιστικών νευροεπιστημών, η οποία οδήγησε σε μία νέα μέθοδο που μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση παθήσεων όπως οι όγκοι του εγκεφάλου, η πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας, η νόσος Αλτσχάιμερ κ.α

Το Brainance αποτελεί το πρώτο προϊόν λογισμικού της εταιρείας και ειδικεύεται στην επεξεργασία και στην ανάλυση των μαγνητικών τομογραφιών του εγκεφάλου. Το λογισμικό, που επιτρέπει την επεξεργασία τριών διαφορετικών εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου (Diffusion, Perfusion και Functional MRI), απευθύνεται σε νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, καθώς επίσης σε ερευνητικά ιδρύματα και οργανισμούς που πραγματοποιούν κλινικές μελέτες. Οι αλγόριθμοι που έχει αναπτύξει η Advantis, επιτυγχάνουν ακρίβεια έως 90%. Επειδή πρόκειται για διαδικτυακό λογισμικό, επιτρέπει την παράλληλη πρόσβαση και την επεξεργασία των εξετάσεων από πολλαπλούς χρήστες και από διάφορες τοποθεσίες.

Η CEO της Advantis, Ζωή Γιαβρή δηλώνει μετά την χρηματοδότηση: «H Advantis κάνει την υψηλού επιπέδου ιατρική απεικόνιση προσβάσιμη στον τελικό χρήστη, συνδέοντας τελευταίας γενιάς μεθοδολογίες επεξεργασίας ιατρικής εικόνας με την cloud τεχνολογία, με σκοπό να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία της γνωμάτευσης για τους γιατρούς και να βοηθήσει περαιτέρω τόσο τους ίδιους όσο και τους ασθενείς. Το Brainance, που αποτελεί και το πρώτο προϊόν της εταιρείας, επιτρέπει απομακρυσμένη πρόσβαση στις εξετάσεις, συνεργασία μεταξύ των χρηστών ενώ παράλληλα προσφέρει υψηλότερη ακρίβεια στα παραγόμενα αποτελέσματα. Έχοντας ολοκληρώσει την ανάπτυξη του Brainance στόχος μας είναι η επέκταση της εταιρείας τόσο εμπορικά όσο και τεχνολικά. Τα σχέδια της επόμενης περιόδου περιλαμβάνουν την εδραίωση της Advantis στον Ευρωπαϊκό χώρο, μία πρώτη προσέγγιση της Αμερικανικής αγοράς καθώς και την ανάπτυξη νέων προϊόντων για τον προστάτη και τον μαστό».

Σημειώνεται ότι το περασμένο έτος η Ζωή Γιαβρή ήταν υποψήφια για το «Βραβείο Καινοτόμων Γυναικών 2018» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις γυναίκες έως 30 ετών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 9 =