αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΌχι, ο Bill Gates δεν κάνει live streamings στο YouTube- Η απάτη που έχει στηθεί από έναν χάκερ

Όχι, ο Bill Gates δεν κάνει live streamings στο YouTube- Η απάτη που έχει στηθεί από έναν χάκερ

Ένας hijacker έχει παραβιάσει δεκάδες λογαριασμούς YouTube, τους έχει δώσει ονόματα που ανήκουν σε διάφορα brands της Microsoft και τους χρησιμοποιεί για μια crypto Ponzi απάτη. Ο hacker στοχεύει δεκάδες χιλιάδες χρήστες και παρουσιάζει ένα μήνυμα, που υποτίθεται ότι προέρχεται από τον πρώην CEO της Microsoft, τον Bill Gates.

Ο hacker εκμεταλλεύεται δημοφιλείς YouTube λογαριασμούς για να μεταδώσει ένα κλασικό “crypto giveaway”, που υποτίθεται προέρχεται από τον Bill Gates. Ο hacker προσπαθεί να εξαπατήσει τα θύματα ώστε να του στείλουν ένα μικρό ποσό cryptocurrency. Υποτίθεται ότι το θύμα θα λάβει πίσω τα διπλάσια χρήματα. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει ποτέ.

Τέτοιου είδους απάτες ήταν πολύ συνηθισμένες στο Twitter, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει να γίνονται στο YouTube, καθώς το Twitter άρχισε να χρησιμοποιεί μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο hacker έχει παραβιάσει πάνω από 30 προφίλ YouTube και μέσω αυτών προβάλλει μια παλιά συζήτηση του Bill Gates από τον Ιούνιο του 2019. Σε αυτή τη συζήτηση, ο Gates ζητάει στους χρήστες να συμμετάσχουν σε ένα crypto giveaway. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για απάτη.

Η crypto Ponzi απάτη συνεχίζει να προβάλλεται ζωντανά σε λογαριασμούς YouTube, που έχουν πάρει ονόματα όπως Microsoft US, Microsoft Europe, Microsoft News και άλλα. Οι εκπρόσωποι της Microsoft και του YouTube είπαν ότι δεν υπήρξε παραβίαση των επίσημων πιστοποιημένων λογαριασμών της Microsoft, παρόλο που ορισμένοι χρήστες ανέφεραν scam streams από μη πιστοποιημένους λογαριασμούς της Microsoft.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των live streams, με το ψεύτικο μήνυμα του Bill Gates, διοχετεύεται σε κανάλια του YouTube με μεγάλο αριθμό συνδρομητών. Οι λογαριασμοί ανήκαν σε ανυποψίαστους χρήστες και αργότερα μετονομάστηκαν ώστε να φαίνονται σαν νόμιμοι λογαριασμοί της εταιρείας.

Ορισμένες από τις διευθύνσεις Bitcoin που αναφέρονται στην απάτη, είχαν λάβει χιλιάδες δολάρια, το οποίο σημαίνει ότι κάποιοι χρήστες όντως εξαπατήθηκαν.

Με βάση τα στατιστικά του YouTube, δεκάδες χιλιάδες χρήστες έχουν δει τα ψεύτικα βίντεο.

Η Microsoft δεν ήταν η μόνη εταιρεία που επηρεάστηκε από το μαζικό hijacking. Ο λογαριασμός της Chaos Computer Club, μιας γνωστής γερμανικής hacking κοινότητας, έχει επίσης χρησιμοποιηθεί σε παρόμοια απάτη. Επιπλέον, ο Bill Gates δεν είναι ο μόνος γνωστός επιχειρηματίας που έχει εμπλακεί σε τέτοια απάτη.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × five =