αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΌχι, ο Bill Gates δεν αποθέωσε την Ελλάδα και το «Greece From Home»

Όχι, ο Bill Gates δεν αποθέωσε την Ελλάδα και το «Greece From Home»

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η «είδηση» ότι ο Bill Gates, σε συνέντευξη του, αποθέωσε την Ελλάδα και συγκεκριμένα την πρωτοβουλία «Greece From Home». Κάτι που αναμεταδόθηκε από πολλά ελληνικά ΜΜΕ. Κι όμως, η «είδηση» δεν ισχύει.

Τι ακριβώς συνέβη: O Bill Gates έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή “This is Working”. Με την θεματολογία να περιστρέφεται γύρω από τον Covid-19 και την «επόμενη ημέρα». Ο διάσημος δισεκατομμυριούχος δεν έκανε καμία συγκεκριμένη αναφορά στο «Greece From Home».

Σημειώνεται ότι το «Greece From Home» είναι μια πρωτοβουλία είναι του ΕΟΤ, και αφορά μια πλατφόρμα που έχει ως στόχο άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο να μείνουν σε επαφή με την ελληνική κουλτούρα, να εξερευνήσουν απ’ τον καναπέ τους τις ομορφιές της χώρας μας και να “δοκιμάσουν” ελληνικές συνταγές. Ωστόσο, ο Gates δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτή, στην συνέντευξη του.

Το θετικό σχόλια για την ελληνική πρωτοβουλία (το οποίο αποδόθηκε λανθασμένα στον Gates), ανήκει στον Justin Bariso στο σχετικό άθρο που έγραψε στο αμερικανικό inc.com, μετά τη συνέντευξη με τον Bill Gates. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος έγραψε: «Ας δούμε τον τομέα του τουρισμού. Ο τουριστικός κλάδος είναι σίγουρα ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Αλλά ίσως μπορείτε να μάθετε από το «Ελλάδα από το σπίτι» (#Greecefromhome), μια λαμπρή πρωτοβουλία του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού, σε συνεργασία με την Google. Αυτή η ιστοσελίδα βασίζεται στην αρχή του μάρκετινγκ περιεχομένου: Στη χρήση εξαιρετικού περιεχομένου στο διαδίκτυο για τη δημιουργία σχέσης με δυνητικούς πελάτες. Μέσω βίντεο στο YouTube και άλλου περιεχομένου, οι δημιουργοί δίνουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, να βιώσουν όμορφα φυσικά τοπία, να κάνουν περιηγήσεις ή να επισκεφθούν εστιατόρια – όλα ψηφιακά».

Αυτό που δήλωσε όντως ο Bill Gates, είναι πως πρέπει να ξεχάσουμε την “επιστροφή στην καθημερινότητα” και να ετοιμαστούμε για μία “νέα καθημερινότητα”. Βλέπει λοιπόν μία “ημι-κανονική” οικονομία τους επόμενους 18 μήνες, όπου δε θα υπάρχουν μεγάλες δημόσιες συγκεντρώσεις, δε θα υπάρχουν γεμάτα εστιατόρια. Η λειτουργία των εργοστασίων, των κατασκευών, η επιστροφή στα σχολεία θα μπορέσει να γίνει, αλλά τομείς όπως ο τουριστικός και τα σπορ θα αργήσουν να επανέλθουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + five =