αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Όχι, μην ασχολείσαι με το να βγάλεις χρήματα νωρίς στα 30s σου. Υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις»: Εξηγεί ένας έμπειρος CEO

«Όχι, μην ασχολείσαι με το να βγάλεις χρήματα νωρίς στα 30s σου. Υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις»: Εξηγεί ένας έμπειρος CEO

Μπορεί πολλοί να σου λένε ότι πρέπει να αρχίσεις να πατάς σταθερά στα πόδια σου, στο οικονομικό κομμάτι, όσο πιο νωρίς γίνεται, αλλά αυτό ίσως δεν είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον ο Eyal N. Danon με άρθρο του στο CNBC. Ο ίδιος είναι CEO με 25 χρόνια διαδρομής και life coach.

«Μας έχουν διδάξει από νεαρή ηλικία ότι πρέπει να αρχίσουμε να βγάζουμε σοβαρά χρήματα στα 20s και στις αρχές των 30s μας, ώστε να βάλουμε τα θεμέλια για την οικονομική ασφάλεια. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από εμάς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε μια σταθερή επαγγελματική πορεία το συντομότερο δυνατό – και τελικά φτάνουμε στο να ανακαλύψουμε πολύ αργά στη ζωή ότι η επαγγελματική μας πορεία μπορεί να μην ήταν η σωστή», λέει μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Με τον CEO να συμπληρώνει: «Ενθαρρύνω τους ανθρώπους μεταξύ 18 και 36 ετών να περνούν το χρόνο τους εξερευνώντας τα πάθη τους και κάνοντας ενδιαφέρουσες δουλειές — ακόμα κι αν μόλις που καλύπτουν τους λογαριασμούς τους».

«Ονομάζω αυτό το στάδιο της ζωής «Φάση του εξερευνητή» και το να ξέρεις πώς να το ξοδέψεις με σύνεση μπορεί να ενισχύσει τη μελλοντική σου ευτυχία και δυνατότητες κερδών», τονίζει.

Είναι αδύνατο να ζήσεις μια ζωή με μηδενικές τύψεις, αλλά η δοκιμή όσο το δυνατόν περισσότερων διαφορετικών πραγμάτων όταν είσαι νέος μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση των απογοητεύσεων. Αυτό αξίζει περισσότερο από οτιδήποτε μπορούν να αγοράσουν τα χρήματα. «Οι άνθρωποι που εξερευνούν και περιμένουν μέχρι την ηλικία των 36 ετών για να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν, θα έχουν δεκαετίες μπροστά τους για να δημιουργήσουν καριέρα. Αυτό τους επιτρέπει να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο — και στο εισόδημα — στον τομέα που ονειρεύονται», λέει.

Και παραθέτει μία αλήθεια: «Φυσικά, πρέπει να στηρίξετε τον εαυτό σας οικονομικά ενώ δοκιμάζετε διαφορετικά ενδιαφέροντα. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν χρειάζεται να αποταμιεύσετε 1 εκατομμύριο δολάρια πριν τα 30. Η ιδέα είναι να αναλάβετε μεγάλα ρίσκα σε νεαρή ηλικία, γιατί γενικά αυτό γίνεται όταν έχετε λιγότερα να χάσετε. Όσο μεγαλώνουμε, όμως, οι ευθύνες μας αυξάνονται και το διακύβευμα γίνεται μεγαλύτερο».

Και παραθέτει πως πρέπει να αξιοποιήσεις την «Φάση του εξερευνητή»:

1. Εξερευνήστε τουλάχιστον τρία πεδία καριέρας

Για παράδειγμα, αν ένα από τα όνειρά σας είναι να γίνετε μουσικός, προχωρήστε στη διαδικασία παραγωγής των τραγουδιών σας, του μάρκετινγκ τους και βουτήξτε στο χώρο. Εάν δεν αισθάνεστε ότι σας ταιριάζει τελικα, προχωρήστε αμέσως στο επόμενο σενάριο σταδιοδρομίας των ονείρων σας. Εκτός από το να ανακαλύψετε ποιο μονοπάτι είναι καλύτερο για εσάς, θα μάθετε πολύτιμα μαθήματα για το τι χρειάζεται να κάνετε για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα της καριέρας σας — και εάν θέλετε πραγματικά να καταβάλετε προσπάθεια για να τα πραγματοποιήσετε.

2. Μην ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι

Μερικές φορές το να κυνηγήσεις τα όνειρά σου απαιτεί να εμπιστευτείς τον εαυτό σου και να ξεχάσεις τι σκέφτονται οι άλλοι για το ταξίδι σου. Θυμηθείτε, μόνο και μόνο επειδή ακολουθείτε έναν αντισυμβατικό δρόμο δεν σημαίνει ότι παίρνετε τη λάθος απόφαση ή ότι δεν εργάζεστε σκληρά. Επιτρέπεται να βγείτε από την πεπατημένη. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι παίρνουν ρίσκα – και όσο πιο γρήγορα το κάνουν, τόσο πιο γρήγορα θα πετύχουν τους στόχους τους.

3. Βρείτε έναν μέντορα

Οι μέντορες όχι μόνο παρέχουν τις συμβουλές και τις ”συνδέσεις” που χρειάζεστε για να βρείτε και να εξερευνήσετε ευκαιρίες, αλλά μπορούν επίσης να παρέχουν πληροφορίες για το πώς μπορεί να φαίνονται τα μεταγενέστερα στάδια μιας πιθανής καριέρας. Μην εστιάσετε στην εύρεση ενός μέντορα υψηλού προφίλ. Οι καλύτεροι μέντορες συμμετέχουν ενεργά στο ταξίδι σας, προσφέροντας ενθάρρυνση και προτείνοντας εξαιρετικές πηγές που σας εμπνέουν και σας ενημερώνουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + fourteen =