αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΌχι, η Nike δεν φεύγει από την Ελλάδα- Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας

Όχι, η Nike δεν φεύγει από την Ελλάδα- Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας

Ανακατατάξεις αναμένεται να φέρει στην Ελληνική αγορά η απόφαση της Nike να διακόψει την συνεργασίας της με περίπου 91 Έλληνες επιχειρηματίες που πωλούσαν τα προϊόντα της. Μια εξέλιξη για την οποία είχαμε γράψει στο It’s Possible από τις 25 Ιανουαρίου.

Στην συνέχεια βέβαια υπήρξε μια σύγχυση, καθώς αρκετά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η Nike αποχωρεί από την Ελλάδα. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει. Ο κολοσσός της ένδυσης και της υπόδησης θα συνεχίσει να έχει παρουσία στην Ελληνική αγορά.

Σε ανακοίνωση της η εταιρία αναφέρει: «Η Nike οραματίζεται την αγορά του μέλλοντος προσαρμοσμένη στις ανάγκες και επιθυμίες των καταναλωτών. Στο πλαίσιο της στρατηγικής ‘Consumer Direct Acceleration’ που πρόσφατα ανακοινώσαμε, επενδύουμε ακόμη περισσότερο στην προσπάθειά μας να εξυπηρετήσουμε τους Έλληνες καταναλωτές μέσω των ψηφιακών καναλιών της Nike (το Nike.com http://nike.com/ και τα Nike apps), των καταστημάτων Nike αλλά και ενός μικρού αριθμού στρατηγικών συνεργατών που μοιράζονται το όραμα μας για τη δημιουργία μιας μοντέρνας αγοραστικής εμπειρίας».

Με απλά λόγια, οι Έλληνες καταναλωτές θα μπορούν να βρουν τα προϊόντα της Nike, αλλά από διαφορετικά σημεία πώλησης. Τα οποία, όπως γίνεται σαφές και μέσα από την ανακοίνωση, θα είναι λιγότερα και πιο στοχευμένα, σε σχέση με τα όσα υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Όσοι πάντως Έλληνες επιχειρηματίες- καταστηματάρχες «αποκλείστηκαν» από την εταιρία, έχουν αντιδράσει. Και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κινηθούν νομικά κατά της Nike, υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί ουσιαστικά ένα μονοπωλιακό σκηνικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 5 =